menu

Családireceptkönyv.hu

Rántotta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ontos megjegyezni, hogy a rántotta nem keverendő össze az omlettel. Habár a két recept nagyon hasonló, de a rántotta kevergetéssel, darabosra készül, míg az omlett jól felvert, szinte már habos tojásból, egyben sütve. Ha omlett receptet keresel, a linkre kattintva találod meg.

Rántotta recept, rántotta készítése
Egy tálba vagy tányérba üsd bele a tojásokat és sózd ízlés szerint.
Egy személyre rántotta készítéséhez általában 2-3 tojással számolhatsz. Ez a “sztenderd”, de a pontos mennyiség természetesen nagy mértékben függ az illető étvágyától, és a rántotta mellé kínált egyéb ételektől.

Rántotta készítése 1 - tojások tányérban
Egy tányérba üsd bele a tojásokat

Villával vagy kézi habverővel verd fel a tojásokat. Nem kell túl habosra verni őket, csak addig, amíg a sárgája és a fehérje teljesen elkeveredik.
Rántotta készítése 2 - felvert tojások
Verd fel a tojásokat

Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsiradékot.
A rántotta készíthető olajjal vagy zsírral (vagy esetleg vajjal). A jó minőségű zsír plusz ízt ad neki, így ha nem vegetáriánus változatot szeretnél, akkor én azt javaslom. Tojásonként egy teáskanál zsiradékot számolj, azaz 3 tojásonként egy evőkanálnyit.

Rántotta készítése 3 - zsír serpenyőben
Forrósítsd fel a zsiradékot

Ha a zsiradék elég meleg, akkor vedd le a lángot alacsonyra, és öntsd bele a felvert tojást.
Rántotta készítése 4
Öntsd a serpenyőbe a felvert tojásokat

A tökéletes rántotta egyik titka, hogy nem szabad állandóan kevergetni. Hagyd, amíg megszilárdul az alja, és néhány nagyobb mozdulattal forgasd át.
Rántotta készítése 5
Várd meg, amíg az alja megszilárdul…

Rántotta készítése 6
…és nagyobb mozdulatokkal forgasd át

Folytasd a sütést 3-4 percig, kb. percenként egy-egy nagyobb mozdulattal átforgatva. Így az egész át fog sülni, de nem lesz szétkeverve, hanem szép nagy darabokban sül meg a tojás.
Rántotta készítése 8 Rántotta készítése 9
Amikor már éppen csak nedves a tojás, akkor forgasd át utoljára, és zárd el alatta a lángot.
Ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti átsütve a rántottát. Lehet akár kicsit nedvesre hagyni, amikor egy vékony folyékony réteg még van a tojáson. De ha így nem szereted, akkor sem javaslom, hogy túlsüsd. Amikor nincs már rajta nedves rész, azonnal tálald!




Rögtön vedd le a lángról, ne süsd túl

A rántotta el is készült – ilyen egyszerű!

Rántotta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás tojásrántotta
Gombás tojásrántotta

1. Az olajat felhevítettem, a felkockázott hagymát megdinszteltem. 2. Hozzáadtam a felszeletelt gombát és saját levében kicsit megpároltam. 3. Közben a tojást sóval felvert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsike
Édesburgonyás brownie almával
Avatar Zsike Kedvelnék
Édesburgonyás brownie almával

1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy 20×20 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi szélén (ennél fogva emeljük majd ki a sütit). 2. A...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cottage cheese-es zsemle
Cottage cheese-es zsemle

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
rántotta keményítővel
rántotta keményítővel

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk