menu

Családireceptkönyv.hu

Rizses hús pulykacombból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


pulykacomb filé 50 dekagramm
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez 2 teáskanál
vöröshagyma (közepes) 1 darab
fokhagymagerezd 3 darab
rizs 25 dekagramm
zöldborsó 15 dekagramm
petrezselyemzöld 0.5 csokor
olaj 2 evőkanál
só, bors darab
őrölt kömény, majoranna darab

Elkészítés:


Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát.

2. lépés
2. lépés képe

Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát. Ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal, köménnyel, majorannával.

3. lépés
3. lépés képe

Közepes lángon, saját levében pároljuk, amíg saját levét el nem fövi (kb 15-20 perc).

4. lépés
4. lépés képe

Adjuk hozzá a rizst, jól keverjük el, öntsük fel 5-5.5 dl forró vízzel. Keverjük át, fedő alatt, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.

5. lépés
5. lépés képe

Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a zöldborsót, az aprított petrezselyem zöldet és még 1 tk Csirkés Delikátot. Továbbra is fedő alatt, még 5 percig pároljuk, majd 5-8 percig pihentetjük.

6. lépés
6. lépés képe

Keverjük át, kóstoljuk meg és szükség szerint
utóízesítsük.

Rizses hús pulykacombból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gizella
Serpenyős tojásos reggeli
Serpenyős tojásos reggeli

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és csíkokra szeleteljük. Papírtörlővel vagy egy konyharuhával felitatjuk róla a felesleges nedvességet. A hagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Darált húsos rakott zöldbab
Darált húsos rakott zöldbab

Pici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó. Mikor kissé megpirultak, akkor fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rántott fasírt káposztából
Rántott fasírt káposztából

A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel). Sózzuk, ízlés...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk