pulykacomb filé 50 dekagramm
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez 2 teáskanál
vöröshagyma (közepes) 1 darab
fokhagymagerezd 3 darab
rizs 25 dekagramm
zöldborsó 15 dekagramm
petrezselyemzöld 0.5 csokor
olaj 2 evőkanál
só, bors darab
őrölt kömény, majoranna darab
Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát.
2. lépés
2. lépés képe
Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát. Ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal, köménnyel, majorannával.
3. lépés
3. lépés képe
Közepes lángon, saját levében pároljuk, amíg saját levét el nem fövi (kb 15-20 perc).
4. lépés
4. lépés képe
Adjuk hozzá a rizst, jól keverjük el, öntsük fel 5-5.5 dl forró vízzel. Keverjük át, fedő alatt, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.
5. lépés
5. lépés képe
Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a zöldborsót, az aprított petrezselyem zöldet és még 1 tk Csirkés Delikátot. Továbbra is fedő alatt, még 5 percig pároljuk, majd 5-8 percig pihentetjük.
6. lépés
6. lépés képe
Keverjük át, kóstoljuk meg és szükség szerint
utóízesítsük.
A rizst a megszokott módon feltesszük főni, majd hozzáadjuk a borsót is és fűszerezzük. Amíg megfő, a kukoricát lecsöpögtetjük és az olajbogyót is felvagdossuk. Megfőzzük a virslik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöld spárga fás végeit letörjük, a zsenge részt feldaraboljuk, a sípokat félretesszük. A krumplit és a zöldhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajat egy lábasban megolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót felengedés nélkül sós vízben puhára főzzük. Közben besamellt készítünk: 3 dkg vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Levév...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű