menu

Családireceptkönyv.hu

Rizses hús pulykacombból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


pulykacomb filé 50 dekagramm
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez 2 teáskanál
vöröshagyma (közepes) 1 darab
fokhagymagerezd 3 darab
rizs 25 dekagramm
zöldborsó 15 dekagramm
petrezselyemzöld 0.5 csokor
olaj 2 evőkanál
só, bors darab
őrölt kömény, majoranna darab

Elkészítés:


Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát.

2. lépés
2. lépés képe

Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát. Ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal, köménnyel, majorannával.

3. lépés
3. lépés képe

Közepes lángon, saját levében pároljuk, amíg saját levét el nem fövi (kb 15-20 perc).

4. lépés
4. lépés képe

Adjuk hozzá a rizst, jól keverjük el, öntsük fel 5-5.5 dl forró vízzel. Keverjük át, fedő alatt, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk.

5. lépés
5. lépés képe

Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a zöldborsót, az aprított petrezselyem zöldet és még 1 tk Csirkés Delikátot. Továbbra is fedő alatt, még 5 percig pároljuk, majd 5-8 percig pihentetjük.

6. lépés
6. lépés képe

Keverjük át, kóstoljuk meg és szükség szerint
utóízesítsük.

Rizses hús pulykacombból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalonnás rakott karaj
Szalonnás rakott karaj

A húst klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, az apróra tört fokhagymával bedörzsöljük, és egy fél órát állni hagyjuk. Amíg a hús pihen, a vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A krump...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazföldi paella
Szárazföldi paella

A finoman sózott-borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd félretoljuk a serpenyőben és mellette a nagyon finomra vágott lilahagymát üvegesre pároljuk. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
túróval töltött zsemle
túróval töltött zsemle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges rakott hús
Zöldséges rakott hús

A burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk és kivajazott jénaiba tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát és hagymát. A tetejére ráhelyezzük a vékonyra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk