Hozzávalók rizskásához
1 rész rizspehely
2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)
édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.
vanília kivonat vagy vaníliás cukor
Alternatív ízesítők
Friss idénygyümölcsök
Frissen készített gyümölcsszósz
Porcukros fahéj
Kakaó
Csokidarabok, csokipasztilla
Karamellöntet
A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.
Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).
Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűLisztet elkeverem a sóval, utifűmaghéjjal. A vizet felmelegítem bele rakom a cukrot és a porélesztőt, amint felfutott, azután bele öntöm a liszthez. Elkezdem dagasztani, amikor már...
Elkészítési idő: 1,5 - 2 óra Nehézség: KönnyűElőször is sütünk egy 5 tojásos piskótát. A tojások fehérjét felverjük, majd az 5 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert rizslisztet, majd óva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz érett banánokat villával pépesre törjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat és kókuszolajat és kézi habverővel felverjük, majd legvégül hozzáadjuk a rizslisztet és azt is elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű