Hozzávalók rizskásához
1 rész rizspehely
2-2,5 rész víz vagy tej (tejből készítve hasonlít a tejberizshez)
édesítő – ez lehet cukor, méz, xilit, édesítőszer, nyírfacukor, juharszirup stb.
vanília kivonat vagy vaníliás cukor
Alternatív ízesítők
Friss idénygyümölcsök
Frissen készített gyümölcsszósz
Porcukros fahéj
Kakaó
Csokidarabok, csokipasztilla
Karamellöntet
A vizet vagy a tejet forraljuk fel a cukorral (vagy más édesítővel). Ha elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, és öntsük bele a rizspelyhet. Hagyjuk 10 percig lefedve állni.
Tipp: sós változatban is elkészíthetjük köret gyanánt. Ez esetben sózzuk, vízzel készítsük és melegen keverjünk hozzá vajat, fűszereket (vagy egyszerűen fűszervajat).
A krumplit megfőzzük sós vízbe , áttörjük teszünk hozzá vajat petrezselyemzöldet gombócot formálunk közepét benyomjuk teszünk bele reszelt sajtot hós masszát visszatesszük sülni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKéses robotgépbe szórtam a száraz anyagokat, elkeverem, hogy homogén legyen. Majd hozzáütöm a tojást és hozzáöntöm az olvasztott kókuszolajat és mézet. Forgatok rajta párat, majd e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal. Megtöltj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd fel 200 C fokra a sütőt (légfúvásos) és tegyél sütőpapírt egy nagyobb tepsire, olajozd (vajazd be vékonyan. Vágd a megmosott tiszta halhúst 3 cm széles csíkokra, sózd é...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű