Hozzávalók 4-5 liter ivóléhez
2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav
Az almát hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd fokozatosan adagolva felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy
igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni. Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még
1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp: ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk. Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1 kg legyen.
Egy hosszúkás pohár aljába rakjuk az instant kávét, a cukrot és a vizet, és tejhabosítóval krémesre habosítjuk. Felöntjük hideg tejjel, belerakunk pár db jégkockát, végül pedig tej...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Nehéz1. A mézet melegítsd fel, hogy folyós állagú legyen, majd még melegében keverd össze a pálinkával. 2. Alaposan rázd össze, és hűvös helyen (nem a hűtőszekrényben) hagyd kihűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Levágom vagy lereszelem a lime és a narancsok héját, de vigyázok arra, hogy a belső fehér héj ne legyen rajta 2. Üvegpalackba teszem az alkoholokat, beleteszem a vaniliát és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. 3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű