3 ementáli tömlős sajt
1 natúr tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
olívaolaj
szerecsendió
fehér bors
1 gerezd fokhagyma
zöldség alaplé
tejszín
1-2 szelet fehér, vagy barna kenyér
reszelt sajt
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tömlős sajtokat hozzákeverjük. Felöntjük zöldség alaplével, és felforraljuk. Időközben beletesszük a préselt fokhagymát is a szerecsendióval és a borssal együtt. A levest tejszínnel besűrítjük.
A kenyeret megpirítjuk, és bedörzsöljük fokhagymával. Rátesszük a reszelt sajtot, és visszatesszük a forró sütőbe.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, ezután kockázzuk fel. Tálaláskor a tányérba sajtot reszelünk, erre öntöm a forró levest, aminek a tetejére a fokhagymás kenyérkockákat helyezzük. Végén még egy kis reszelt sajttal megszórva nagyon finom levest nyerünk.
A rántással kezdjük el készíteni a levest. A zsírt egy fazékba bele mérjük közepes lángon felolvasszuk hozzáadjuk a kimért finom lisztet amit folyamatosan kevergetve zsemleszínűre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karalábékat és a krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, és apróra kockázzuk. Egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beleszó...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gyalult tököt besózzuk, állni hagyjuk 20 percet, majd kicsavarjuk és a kaporral együtt feltesszük 3 liter vízben főni. Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lév...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: Közepes