1 nagy fel vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1,5 liter alaplé
2 dl tejszín
2 tubus ömlesztett sajt (20 dkg)
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál aprított snidling
só, bors
A megolvasztott vajon megpároljuk a fölaprított vöröshagymát, meghintjük a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, az ömlesztett sajtot, és addig keverjük, míg a sajtok el nem olvadnak. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A kész leveshez hozzáadjuk a zöld fűszereket.
Sajtos pirítóssal tálaljuk.
A felkockázott vöröshagymát pároljuk meg kevéske olajon, majd pár perc után tegyük hozzá az áttört fokhagymát. Miután megpárolódott, szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, és ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát o...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűTegyél egy fazékba minden hozzávalót (megtisztítva és felvágva) majd öntsd fel vízzel. Hideg vizet adj hozzá ha a levesen van a hangsúly, de ha a hús a fontos, akkor jó meleg vize...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű8 dl vízbe tesszük a tyúkhúsleves kockát,beleszórjuk a darált diót és a fűszereket.Felforraljuk és 5 percig főzzük.Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra összevágjuk. A tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű