60-70 dkg burgonya
50 dkg darált sertéshús
1 pohár tejföl
1 tojás
4 db Mekdve kockasajt
kb. 6 dkg sütőmargarin
fűszere
A burgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk. Diónyi margarinon megpároljuk az ízlés szerint fűszerezett húst. Közepes méretű tűzálló tálat margarinnal kikenünk, rászórunk 2 db apróra vágott Medve kockasajtot, majd a karikákra vágott burgonya felével befedjük a tálat. Ráterítjük az előkészített húst, majd rádaraboljuk a másik két kockasajtot. Befedjük a maradék burgonyával, és a tejföl és a tojás keverékével leöntjük.
Margarin forgácsokat dobunk rá, pirosra sütjük
.
Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on.
A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, és a kockákra vágott húst belerakjuk. Ízesítjük pirospaprikával és delikáttal, felöntjük vízzel, és jó sűrű pörköltet ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat,hogy ne boruljon fel a sütéskor. Feltesszük f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA lereszelt krumplit egyenletesen terítsük bele egy vajjal kikent tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a kedvelt fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe öntsünk bele kevés olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA toast kenyérszeletek kérgét vágjuk le, nem lesz rá szükségünk. Kicsit szaladjunk át rajtuk sodrófával, hogy simábbak és puhábbak legyenek. A kenyerek egyik végére kenjünk vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű