menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS RAKOTT BURGONYA


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60-70 dkg burgonya
50 dkg darált sertéshús
1 pohár tejföl
1 tojás
4 db Mekdve kockasajt

kb. 6 dkg sütőmargarin
fűszere

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk. Diónyi margarinon megpároljuk az ízlés szerint fűszerezett húst. Közepes méretű tűzálló tálat margarinnal kikenünk, rászórunk 2 db apróra vágott Medve kockasajtot, majd a karikákra vágott burgonya felével befedjük a tálat. Ráterítjük az előkészített húst, majd rádaraboljuk a másik két kockasajtot. Befedjük a maradék burgonyával, és a tejföl és a tojás keverékével leöntjük.
Margarin forgácsokat dobunk rá, pirosra sütjük

.
Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on.

SAJTOS RAKOTT BURGONYA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Babgulyás
Babgulyás

A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, és a kockákra vágott húst belerakjuk. Ízesítjük pirospaprikával és delikáttal, felöntjük vízzel, és jó sűrű pörköltet ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Tejfölös-sajtos burgonyaszelet
Tejfölös-sajtos burgonyaszelet

A burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat,hogy ne boruljon fel a sütéskor. Feltesszük f...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Most egy tejfölös, krumplis egytálétel receptjét mut
Most egy tejfölös, krumplis egytálétel receptjét mut

A lereszelt krumplit egyenletesen terítsük bele egy vajjal kikent tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a kedvelt fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe öntsünk bele kevés olvasztott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nutellás-krémsajtos-epres toast tekercs
Nutellás-krémsajtos-epres toast tekercs

A toast kenyérszeletek kérgét vágjuk le, nem lesz rá szükségünk. Kicsit szaladjunk át rajtuk sodrófával, hogy simábbak és puhábbak legyenek. A kenyerek egyik végére kenjünk vastaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk