menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS RAKOTT BURGONYA


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60-70 dkg burgonya
50 dkg darált sertéshús
1 pohár tejföl
1 tojás
4 db Mekdve kockasajt

kb. 6 dkg sütőmargarin
fűszere

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk. Diónyi margarinon megpároljuk az ízlés szerint fűszerezett húst. Közepes méretű tűzálló tálat margarinnal kikenünk, rászórunk 2 db apróra vágott Medve kockasajtot, majd a karikákra vágott burgonya felével befedjük a tálat. Ráterítjük az előkészített húst, majd rádaraboljuk a másik két kockasajtot. Befedjük a maradék burgonyával, és a tejföl és a tojás keverékével leöntjük.
Margarin forgácsokat dobunk rá, pirosra sütjük

.
Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on.

SAJTOS RAKOTT BURGONYA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Tojásos csirkemáj
Tojásos csirkemáj

A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyobb...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakottkrumpli
Rakottkrumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Budapest szelet
Budapest szelet

A karajszeleteket sózd és borsozd meg, majd kevés zsíradékon süsd át őket. Ha kész, tedd félre. A megmaradt zsíradékhoz tegyél még egy kicsit, és dinszteld meg az apróra vágott...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk