hozzávalók / 1 adag
40 g zabpehely
100 ml tej (1,5%)
1 tk vanília aroma/1/4 rúd vanília
100 g zsírszegény túró
2 sárgabarack
víz, édesítő, fahéj
A zabpelyhet szokásos módon elkészítjük: feltesszük főni annyi vízzel, amennyi tökéletesen elfedi. Addig főzzük, amíg jól beszívja magába a vizet.
Ezután öntsük fel a tejjel, és ilyenkor hozzá is adhatjuk az ízesítésért felelős anyagokat (ezt mindenkinek az ízlésére bíznám) fahéj, vanília aroma, stb. Azonban az édesítőt csak később ildomos beletenni, mert főzéskor veszíthet az erejéből.
Miután a zabpehely a tejet is magába szívta, és tejbegríz sűrűségű, levehetjük a tűzről. Keverjük hozzá a túrót, az édesítőt és a kis kockákra vágott sárgabarackot.
költség: 100 Ft
Tápanyagtartalom egy adagban:
348 kcal
fehérje: 23 g; szénhidrát: 43 g; zsír: 10 g
A zsírtartalom természetesen tovább csökkenthető, ha 0,1%-os tejjel készíted, az ízén aligha változtat. A túrókból is biztosan kapható még kisebb zsírtartalommal rendelkező, tehát ezekkel lehet variálni. Ha van steviád, ajánlanám, hogy azzal ízesítsd, nekem most csak glukonon van itthon, és akkor nincs plusz szénhidrát bevitel sem.
Tököt megmos, feldarabol, sütőpapíron elrendez. Mézzel megcsurgat (+egyéb fűszerek). 200 fokos EM sütőben 30 perc. 180 fokra vissza, 15 + 10 + 10 + 5 percek - míg el nem készül....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, az édesítőt és a tejet egy lábasban összeolvasztjuk, majd a kakaóporral elkevert kekszre öntjük. Hozzáadjuk a rumaromát és alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Rosmarin ganz fein hacken und mit der Quarkcreme verrühren. Mit Honig süßen und mit dem Zimt abschmecken. Dann die Creme im Kühlschrank mindestens 1 Stunde durchziehen lassen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű