hozzávalók / 1 adag
40 g zabpehely
100 ml tej (1,5%)
1 tk vanília aroma/1/4 rúd vanília
100 g zsírszegény túró
2 sárgabarack
víz, édesítő, fahéj
A zabpelyhet szokásos módon elkészítjük: feltesszük főni annyi vízzel, amennyi tökéletesen elfedi. Addig főzzük, amíg jól beszívja magába a vizet.
Ezután öntsük fel a tejjel, és ilyenkor hozzá is adhatjuk az ízesítésért felelős anyagokat (ezt mindenkinek az ízlésére bíznám) fahéj, vanília aroma, stb. Azonban az édesítőt csak később ildomos beletenni, mert főzéskor veszíthet az erejéből.
Miután a zabpehely a tejet is magába szívta, és tejbegríz sűrűségű, levehetjük a tűzről. Keverjük hozzá a túrót, az édesítőt és a kis kockákra vágott sárgabarackot.
költség: 100 Ft
Tápanyagtartalom egy adagban:
348 kcal
fehérje: 23 g; szénhidrát: 43 g; zsír: 10 g
A zsírtartalom természetesen tovább csökkenthető, ha 0,1%-os tejjel készíted, az ízén aligha változtat. A túrókból is biztosan kapható még kisebb zsírtartalommal rendelkező, tehát ezekkel lehet variálni. Ha van steviád, ajánlanám, hogy azzal ízesítsd, nekem most csak glukonon van itthon, és akkor nincs plusz szénhidrát bevitel sem.
(fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os) Vízgőz fölött a csokoládét megolvasztjuk. 20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Ev...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűElőször a vajat a cukorral kell kikeverni, majd hozzáadni a tojást, pisztáciát, szódabikarbónát és lisztet. Miután a tészta összeállt, hűtőben pihentetjük egy órát. A tésztából d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz fölött megolvasztjuk a kakaóvajat, majd ha már teljesen elolvad kézi habverővel csomómentesen hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a mézet vagy az előzőleg kávédarálón porráőrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy nagy, széles...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű