menu

Családireceptkönyv.hu

sárgabarackos-túros-zabkasa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 1 adag
40 g zabpehely
100 ml tej (1,5%)
1 tk vanília aroma/1/4 rúd vanília
100 g zsírszegény túró
2 sárgabarack
víz, édesítő, fahéj

Elkészítés:


A zabpelyhet szokásos módon elkészítjük: feltesszük főni annyi vízzel, amennyi tökéletesen elfedi. Addig főzzük, amíg jól beszívja magába a vizet.
Ezután öntsük fel a tejjel, és ilyenkor hozzá is adhatjuk az ízesítésért felelős anyagokat (ezt mindenkinek az ízlésére bíznám) fahéj, vanília aroma, stb. Azonban az édesítőt csak később ildomos beletenni, mert főzéskor veszíthet az erejéből.
Miután a zabpehely a tejet is magába szívta, és tejbegríz sűrűségű, levehetjük a tűzről. Keverjük hozzá a túrót, az édesítőt és a kis kockákra vágott sárgabarackot.
költség: 100 Ft

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápanyagtartalom egy adagban:

348 kcal

fehérje: 23 g; szénhidrát: 43 g; zsír: 10 g

A zsírtartalom természetesen tovább csökkenthető, ha 0,1%-os tejjel készíted, az ízén aligha változtat. A túrókból is biztosan kapható még kisebb zsírtartalommal rendelkező, tehát ezekkel lehet variálni. Ha van steviád, ajánlanám, hogy azzal ízesítsd, nekem most csak glukonon van itthon, és akkor nincs plusz szénhidrát bevitel sem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
MARCIPÁNOS SZALONCUKORKÜLÖNLEGESSÉG
MARCIPÁNOS SZALONCUKORKÜLÖNLEGESSÉG

(fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os) Vízgőz fölött a csokoládét megolvasztjuk. 20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Ev...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pisztáciás GM keksz
Pisztáciás GM keksz

Először a vajat a cukorral kell kikeverni, majd hozzáadni a tojást, pisztáciát, szódabikarbónát és lisztet. Miután a tészta összeállt, hűtőben pihentetjük egy órát. A tésztából d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Fehércsoki
Avatar Ilona Kedvelnék
Fehércsoki

Vízgőz fölött megolvasztjuk a kakaóvajat, majd ha már teljesen elolvad kézi habverővel csomómentesen hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a mézet vagy az előzőleg kávédarálón porráőrö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje

A sütőt előmelegítjük 200C fokra. Először elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy nagy, széles...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk