Hozzávalók 3-4 személyre
5-6 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
8 dl zöldségalaplé
1,5 dl tejszín
1 teáskanál mustár
2 teáskanál liszt
frissen facsart citromlé (ízlés szerint)
só
frissen őrölt bors
apróra vágott petrezselyem
A darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Miután a zöldség puhára főtt, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék levest, a tejszínt, és lassú tűzön átmelegítjük.
Frissen facsart citromlével ízesítve, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztíts meg, mielőtt belehelyezed a fazékba! A húsokat jól mosd meg, a zöldségeket pucold meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a...
Elkészítési idő: 3-4óra Nehézség: KözepesA zöldségféléket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Az apróra szelt vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd beleborítjuk a felkockázott zellert, sárgarépát és krumplit. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű1. Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra. Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát. 2. Tegyük rá a medvehagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű