menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépa-krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 3-4 személyre
5-6 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
8 dl zöldségalaplé
1,5 dl tejszín
1 teáskanál mustár
2 teáskanál liszt
frissen facsart citromlé (ízlés szerint)

frissen őrölt bors
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:


A darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Miután a zöldség puhára főtt, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék levest, a tejszínt, és lassú tűzön átmelegítjük.

Frissen facsart citromlével ízesítve, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Sárgarépa-krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tavaszi zöldségleves
Tavaszi zöldségleves

1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük. 2. Vékony rántást készítünk, majd megpároljuk benne a zöldségeket. 3. Fűszerezzük, felöntjük vízzel. 4. Hozzáadjuk a csontot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Szoljanka
Szoljanka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Székelykáposzta recept
Székelykáposzta recept

A savanyú káposztát (ha kell) átmossuk, kinyomkodjuk, és apróbbra összevagdaljuk. Az oldalasokat egyenlő nagyságúra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomokat 10-12 mp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémleves fokhagymás pirítóssal
Sajtkrémleves fokhagymás pirítóssal

Vajat olvasztunk, és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét, és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerec...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk