Hozzávalók 3-4 személyre
5-6 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
8 dl zöldségalaplé
1,5 dl tejszín
1 teáskanál mustár
2 teáskanál liszt
frissen facsart citromlé (ízlés szerint)
só
frissen őrölt bors
apróra vágott petrezselyem
A darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Miután a zöldség puhára főtt, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék levest, a tejszínt, és lassú tűzön átmelegítjük.
Frissen facsart citromlével ízesítve, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük. 2. Vékony rántást készítünk, majd megpároljuk benne a zöldségeket. 3. Fűszerezzük, felöntjük vízzel. 4. Hozzáadjuk a csontot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát (ha kell) átmossuk, kinyomkodjuk, és apróbbra összevagdaljuk. Az oldalasokat egyenlő nagyságúra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomokat 10-12 mp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat olvasztunk, és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét, és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerec...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű