1 adag
30 dkg burgonya
3 dkg disznózsír (szalonnából kisült zsírt használtam)
1 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
0.5 teáskanál só
0.25 teáskanál fekete bors
0.25 teáskanál fűszerpaprika
cayenne bors ízlés szerint
A burgonyát alaposan megsikáljuk, négybe vágjuk, és maximum 5 mm vékonyra felszeleteljük.
A zsírt egy nagy méretű teflonos (karácsony után már remélem kerámia) tepsiben, közepestől kicsit nagyobb lángon felhevítjük. Belerakjuk a krumpli szeleteket, jól összeforgatjuk a forró zsírral. Lefedve pároljuk/pirítjuk 5 percig.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fokhagymát meg a fűszereket, ezzel is jól összeforgatjuk. Tekerjük közepestől kicsit lejjebb a lángot, és lefedve további 3-4 percig sütjük, gyakran megrázogatva, nehogy megégjen a fokhagyma.
Szűrőlapáttal szedjük ki tányérra. Ha nem akarjuk, hogy a hátsó fertályunkon mindez lerakódjon, akkor feltétlen szórjunk rá cayenne borsot. :o)
Ellában 1 dl vízen megpároltam GŐZ programon a spárgát. A sárgarépa készen volt már üvegben, hőkezelve. A konjac rizst 3 órán keresztül forró vízben áztattam. Mindent összemele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kemény végétől megtisztított zöld spárgát apró darabokra vágjuk (zöldborsó nagyságúra) A karfiolt az aprítóval rizsszerűvé daráljuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikára vágott hagymát, bő zsiradékban megsütöm. Sütés előtt, tápiókalisztben forgattam, utólag sóztam.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük és kihűtjük. 2 kupacra osztjuk és amekkora az egyik kupac, akkora kupac lisztet teszünk mellé. Az élesztőt a langyos tejben a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz