menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-mozzarellás tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adag
400 g tészta
2 közepes db vöröshagyma
250 g sonka (főtt)
250 g mozzarella
1 ek vaj
125 ml zöldség alaplé
3 db tojás
3 ek főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet szerecsendió
2 ek petrezselyem

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A mozzarellát leszűrjük, kockákra vágjuk.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
A hagymát a vajban üvegesre dinszteljük, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a sonkát, felforrósítjuk, majd hozzákeverjük a tésztát.
A tojásokat a tejszínnel felverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A tojásos keveréket a mozzarellával a tésztához keverjük, és felforrósítjuk. Megszórjuk a petrezselyemzölddel és tálaljuk

Sonkás-mozzarellás tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymával sült cékla
Hagymával sült cékla

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc. Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölt lazaccal töltött spenót kapribogyó mártással
Füstölt lazaccal töltött spenót kapribogyó mártással

A spenótot olvasszuk ki és csepegtessük le a levét, majd a maradékot facsarjuk ki belőle. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel borssal és sóval majd keverjük a spenó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csiperkés-körtés pirítós
Csiperkés-körtés pirítós

A sütőt bekapcsoltam grillező funkcióra és 220 fokra. A madársalátából és rukkolából egy salátatálba szórtam, összesen úgy 5 dekányit. A kisebb paradicsomokat és a retkeket – ha s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Majonézes burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta

A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot ès a citromlevet kikeverjük. A burgonyát meghámozzuk és egészben megfőzzük sós vízben. A hagymát felaprítjuk ès a maj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk