Bő, sós vízben főzni kezdi a spagettit. Közben egy lábosba kevés olívaolajat tesz és rádobja a pancettat, majd sütni kezdi. A szalonnához három gerezd apróra vágott fokhagymát és maréknyi vágott petrezselymet ad, majd hozzáteszi a megfőtt spagettit és főzőlevet is ad hozzá. Egy tálban felver három egész tojást és a tésztához önti. Megszórja pecorino sajttal, összekeveri, s azon melegében már tálalja is. Rick Stein záró tanácsai:
Soha ne használjunk parmezánt a carbonara készítéséhez!
Soha ne használjunk tejszínt!
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a 4 db tojássárgáját, ráöntöm a tejfölt és a kifőzött és lehütött kockatésztával összedolgozom. Legutóljára a tojások cukorral fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá. Keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét féle sajt van előkészítve, mert nálunk még megy rá reszelt trappista is, amikor készen van! És nem kell hozzá só! A bacon van olyan sós, hogy bőven elég bele annyi, külön én ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz