hozzávalók / 4 adag
3 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
450 g spenót (fagyasztott vagy friss)
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A lisztből és olajból rántást keverünk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is vagyunk vele.
4 adag Mi kb. 1 kg frissből csináljuk, ha ez segít.Fokhagymával, fedő alatt, pici vízzel megpároljuk, turmixoljuk, majd ezután készítjük el, akár habarással vagy rántással. Ki hogyan szokta vagy szereti.
A margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem. Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja re...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskáposzta+víz hogy elepje-ha megfőtt össze keverem a paradicsompürével :) paradicsompüré-főzni-be rántom (olaj+liszt)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sóskalevelek szárát lecsipkedjük, a leveleket alaposan megmossuk. Sós, forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre, majd leszűrjük, kezünkkel jól kinyomkodjuk belőle a vizet és aprór...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű