hozzávalók / 4 adag
3 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
450 g spenót (fagyasztott vagy friss)
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A lisztből és olajból rántást keverünk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is vagyunk vele.
4 adag Mi kb. 1 kg frissből csináljuk, ha ez segít.Fokhagymával, fedő alatt, pici vízzel megpároljuk, turmixoljuk, majd ezután készítjük el, akár habarással vagy rántással. Ki hogyan szokta vagy szereti.
A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük. Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkáposzta+víz hogy elepje-ha megfőtt össze keverem a paradicsompürével :) paradicsompüré-főzni-be rántom (olaj+liszt)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMautner Zsófia A sárgarépát és karalábét meghámozzuk és egyenletes méretűre felkockázzuk. Feltesszük főni az alaplével, amelyhez hozzáadjuk a gyömbért és a sáfrányt. Kb. 10 perc...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű