hozzávalók / 4 adag
3 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
450 g spenót (fagyasztott vagy friss)
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A lisztből és olajból rántást keverünk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is vagyunk vele.
4 adag Mi kb. 1 kg frissből csináljuk, ha ez segít.Fokhagymával, fedő alatt, pici vízzel megpároljuk, turmixoljuk, majd ezután készítjük el, akár habarással vagy rántással. Ki hogyan szokta vagy szereti.
Zöldbabot felteszem főni hideg vízben, egy gerezd zúzott fokhagymával és egy kis fej egész vöröshagymával. Ízlés szerint sózom és kaprot apróra vágok bele. Ha roppanósra főtt, akko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségféléket apróbb kockákra vágjuk,majd vízben feltesszük főni. Amikor majdnem kész a zöldborsót is hozzáadjuk,egy csipet cukrot,sót,majd a vajon a liszttel,petrezselyemzöldde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot már előző este beáztatjuk, de legkésőbb 3-4 órával a főzés előtt. Az előáztatott babot és a füstölt húst (tarja, oldalas, esetleg kisebb csülök) egy fazékba tesszük, és an...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sárgarépát és a karalábét megtisztítottam, majd apróra kockáztam. Egy edényben az olajat felforrósítottam, beletettem a répakockákat és néhány percig pirítottam, pároltam. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes