menu

Családireceptkönyv.hu

Spenót


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag
3 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
450 g spenót (fagyasztott vagy friss)
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A lisztből és olajból rántást keverünk.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel.
Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk.
Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot.
Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg egyet rottyan, és kész is vagyunk vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 adag Mi kb. 1 kg frissből csináljuk, ha ez segít.Fokhagymával, fedő alatt, pici vízzel megpároljuk, turmixoljuk, majd ezután készítjük el, akár habarással vagy rántással. Ki hogyan szokta vagy szereti.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fehér mártás
Avatar Marosvölgyi Attila Dominik Kedvelnék
Fehér mártás

A margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem. Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomos káposzta-krumpli
Paradicsomos káposzta-krumpli

káposzta+víz hogy elepje-ha megfőtt össze keverem a paradicsompürével :) paradicsompüré-főzni-be rántom (olaj+liszt)

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Sóskafőzelék
Sóskafőzelék

A sóskalevelek szárát lecsipkedjük, a leveleket alaposan megmossuk. Sós, forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre, majd leszűrjük, kezünkkel jól kinyomkodjuk belőle a vizet és aprór...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk