menu

Családireceptkönyv.hu

spenótleves


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
125 g burgonya (megtisztított, hámozott)
0.5 evőkanál búzaliszt (BL55)helyett v más pl: szentjánoskenyérmag liszt
550 ml alaplé - zöldség
250 g friss spenót levél

fekete bors (őrölt)
szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:


Az alapanyagokat készítsük elő, a hagymát kockázzuk fel.

A tökéletes spenótleves recept lépés 1 foto

Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

A tökéletes spenótleves recept lépés 2 foto

Közben a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához és kicsit pirítsuk össze vele.

A tökéletes spenótleves recept lépés 3 foto

Ajuk hozzá a lisztet is és ezzel is forgassuk át.

A tökéletes spenótleves recept lépés 4 foto

Öntsük fel az alaplével, jól keverjük össze, majd kb. 15 percig főzzük fedő alatt.

A tökéletes spenótleves recept lépés 5 foto

Közben a megtisztított spenótleveleket forrásban levő vízbe dobjuk, egyet kavarunk rajta, és azonnal kiszedjük jéghideg vízbe. Lehűtjük benne, leöntjük róla a vizet, és alaposan hagyjuk lecsöpögni. Majd aprítsuk fel finomra.

A tökéletes spenótleves recept lépés 6 foto

A spenótlevelek felét adjuk a leveshez, botmixerrel alaposan turmixoljuk össze.

A tökéletes spenótleves recept lépés 7 foto

Fűszerezük...

A tökéletes spenótleves recept lépés 8 foto

... és adjuk hozzá a maradék spenótlevelet. Egyet rottyantunk rajta és kész is. (Aki szereti, ennél a pontnál egy kevés tejszínnel dúsíthatja a levest.)

A tökéletes spenótleves recept lépés 9 foto

Buggyantott tojással tálaljuk.

spenótleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó-krémleves

◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk. ◾️A hagymát felkockázzuk. ◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a s...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Baconös  kelkáposzta-krémleves
Baconös kelkáposzta-krémleves

A vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráresze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
 Csontleves alaprecept (Posta Renata)
Csontleves alaprecept (Posta Renata)

A csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lán...

Elkészítési idő: 6.5-12.5 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Csorba leves
Csorba leves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Kevés olíva olajon megdinszteljük. A répát és a zellert falatnyi kockára vágjuk, majd a borsóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk