menu

Családireceptkönyv.hu

spenótleves


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
125 g burgonya (megtisztított, hámozott)
0.5 evőkanál búzaliszt (BL55)helyett v más pl: szentjánoskenyérmag liszt
550 ml alaplé - zöldség
250 g friss spenót levél

fekete bors (őrölt)
szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:


Az alapanyagokat készítsük elő, a hagymát kockázzuk fel.

A tökéletes spenótleves recept lépés 1 foto

Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

A tökéletes spenótleves recept lépés 2 foto

Közben a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához és kicsit pirítsuk össze vele.

A tökéletes spenótleves recept lépés 3 foto

Ajuk hozzá a lisztet is és ezzel is forgassuk át.

A tökéletes spenótleves recept lépés 4 foto

Öntsük fel az alaplével, jól keverjük össze, majd kb. 15 percig főzzük fedő alatt.

A tökéletes spenótleves recept lépés 5 foto

Közben a megtisztított spenótleveleket forrásban levő vízbe dobjuk, egyet kavarunk rajta, és azonnal kiszedjük jéghideg vízbe. Lehűtjük benne, leöntjük róla a vizet, és alaposan hagyjuk lecsöpögni. Majd aprítsuk fel finomra.

A tökéletes spenótleves recept lépés 6 foto

A spenótlevelek felét adjuk a leveshez, botmixerrel alaposan turmixoljuk össze.

A tökéletes spenótleves recept lépés 7 foto

Fűszerezük...

A tökéletes spenótleves recept lépés 8 foto

... és adjuk hozzá a maradék spenótlevelet. Egyet rottyantunk rajta és kész is. (Aki szereti, ennél a pontnál egy kevés tejszínnel dúsíthatja a levest.)

A tökéletes spenótleves recept lépés 9 foto

Buggyantott tojással tálaljuk.

spenótleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A répákat és a zellert felkockázzuk, majd kevés olajon pároljuk, pirítjuk kb 10 percig. Hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet jól átkeverjük, megsózzuk és felöntjük vízzel ame...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edén...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Húsgombócleves másképpen
Húsgombócleves másképpen

Elkészítés: A répákat, a zellergumót és a karalábét 1cm-es kockákra vágjuk.A hagymát felaprítjuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük az 1 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsó leves
Sárgaborsó leves

A sárgaborsót jól megmossuk (valamilyen szűrőben), majd beáztatjuk. Kb. másfél liter tiszta vízben feltesszük főni, benne a vöröshagymával. Hozzátesszük a tyúkhúsleves kockákat és...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk