4 csésze spenótlevél
1 közepes méretű vöröshagyma, finomra vágva
1 csésze tej
2 evőkanál búza finomliszt
1 evőkanál tejföl, vagy magasa zsírtartalmú tejszín ízlés szerint
2 evőkanál vaj
Só, bors
Alaposan mossuk meg a spenótleveleket és a szárát vágjuk ki. Tegyük fel vízzel főni és rövid ideig főzzük, majd hűtsük, és botmixerrel turmixoljuk le. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat és a vajban dinszteljük halvány sárgára a hagymát. Adjuk hozzá a lisztet, és alacsony hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett 10 percig folytassuk a liszt pirítását. Ezután adjuk hozzá a spenótpürét, a tejet, ízlés szerint a sót, frissen őrölt borsot és további 4-5 percig főzzük alacsony hőmérsékleten. Tálalás előtt adjunk hozzá tejfölt (tejszínt).
Összedarabolom, megmosom a zldbabot. Sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt tejfölös rántást készítek rá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz oldalast felteszem főni a savanyú káposztával a babérlevéllel együtt. Ízesítem, hozzáöntöm a paradicsomlevet, és készre főzöm. Rántást készítek, és hozzáadom a leveshez, átf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű15 dkg túrót, 1 tojást, 3,5 dkg búzadarát összekeverünk, enyhén sózzuk, és lefedve hűtőbe tesszük (akkor lesz könnyű, ha több órával a főzés előtt összekeverjük és pihentetjük). 2...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű