4 közepes cékla
1 gerezd fokhagyma
kevés kapribogyó
vörösborecet
só
bors
1 jó marék madársaláta
A céklákat egyenként alufóliába csomagolom, 180 fokos sütőben 1 órát sütöm. Mikor kihűlt, meghámozom (gumikesztyűben érdemes végezni a műveletet), almareszelőn lereszelem. Fűszerezem, legalább 1 órát érlelem a hűtőben, de egy éjszakát is állhat, jobban összeérnek az ízek.
A sült cékla összehasonlíthatatlanul zamatosabb, mint a főtt változat, a saláta köszönőviszonyban sincs a bolti üveges mutánsokkal. Dekoratív és nagyon-nagyon finom, sőt még egészséges is.
A hámozott uborkát, zöldpaprikát, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk, és annyira sózzuk, hogy levet ne igen engedjen. Majd hozzáadjuk az olajjal egyneművé dolgozott juhtúrót.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztjuk,8 cm kockákra felvagdosuk -A turot is kis kockákra vágjuk és mindegyik kocka közepére teszük -össze fogjuk a sarkait és betekerjük a baconnal fogp...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűAz uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és félcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát nagyon apróra vágjuk, ugyanúgy a petrezselyemzöldet is. 2. A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 mk cukrot adunk hozzá. 3. A kukor...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű