Hozzávalók 2 személyre
kb. 20 dkg maradék sült krumpli
2 dl tejszín
2 dl alaplé
1 vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
só
őrölt bors
1 teáskanál őrölt szerecsendió
A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. A szalonnát ropogósra sütjük, kiszedjük a zsírból, majd beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, a tejszínt, az alaplét, és pár percig együtt főzzük. Ízlés szerinti állagúra turmixoljuk; hagyhatjuk kicsit darabosra is. Tálaláskor megszórjuk a szalonnával. Ízesíthetjük szerecsendióval is.
Tipp: mirelit sült krumpliból is elkészíthető, akár a fagyasztott krumplit is hozzáadhatjuk; ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy a főzési idő tovább tarthat! Tepsiben vagy olajban sült krumplit is használhatunk hozzá.
A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Készre főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a megtisztított és vékonyra szelt hagymákat. Amikor egy kicsit már megdinszteltük, szórjuk rá a barna cukrot, majd hagyjuk, hogy kicsit karamelli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzök egy jó lábasnyi húslevest. Egy tálkába lereszelek kb 5 uborkát. Egy edénybe kiszedek annyi levest, amennyit uborkásítani szeretnék. Ha nem tetszenek az úszkáló ubidarabok, le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst apró kockára vágjuk, és hideg vízzel leöblítjük. A póréhagymát és a paprikát felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes