menu

Családireceptkönyv.hu

Sült krumpli-krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személyre
kb. 20 dkg maradék sült krumpli
2 dl tejszín
2 dl alaplé
1 vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna

őrölt bors
1 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. A szalonnát ropogósra sütjük, kiszedjük a zsírból, majd beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, a tejszínt, az alaplét, és pár percig együtt főzzük. Ízlés szerinti állagúra turmixoljuk; hagyhatjuk kicsit darabosra is. Tálaláskor megszórjuk a szalonnával. Ízesíthetjük szerecsendióval is.

Tipp: mirelit sült krumpliból is elkészíthető, akár a fagyasztott krumplit is hozzáadhatjuk; ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy a főzési idő tovább tarthat! Tepsiben vagy olajban sült krumplit is használhatunk hozzá.

Sült krumpli-krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A sajtkrémleveshez a leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a kétféle lereszelt sajtot, és kis lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad. Habverővel simára keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tárkonyos-tejszínes raguleves
Tárkonyos-tejszínes raguleves

Az olajon megdinszteljük a hagymát és az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst , és addig sütjük, amíg kifehéredik. Felengedjük erő- vagy csontlevessel, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csaba
Noszvaji birsalmás bableves
Noszvaji birsalmás bableves

Elkészítés: A beáztatott száraz babot felteszem főzni kb.3 liter hideg vízbe a nagy paprikával, babérlevéllel, sóval együtt. A birsalmát megtisztítom, meghámozom, cikkekre vágom, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  FOKHAGYMAKRÉM-LEVES
FOKHAGYMAKRÉM-LEVES

Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt fokhagymákat (vöröshagymás-fokhagymás rántás). Feloldjuk a húsleveskockát a vízben és felöntjük vele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk