Rama Vajas Íz 2 evőkanál
sárgarépa 3 darab
vöröshagyma 2 darab
babérlevél 3 darab
fokhagymagerezd 4 darab
burgonya 3 darab
fehérrépa 2 darab
zeller 5 dekagramm
vörös bor 2 dl
csirkeszárny 8 darab
karalábé 5 dekagramm
A szárnyakat megmossuk, a végeit levágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikázzuk, a krumplit kockázzuk, a zellert és a karalábét egyben hagyjuk. A hagymákat is megpucoljuk és felkockázzuk.
2. lépés
A margarinon üvegesre pirítjuk a hagymát. Ha kész megszórjuk pirospaprikával, pár pillanatig pirítjuk, rádobjuk a húsokat és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadunk tetszés szerint fokhagymát, sót, borsot, ételízesítőt, darált paprikát, paradicsomlét, és közepes lángon hagyjuk főni.
3. lépés
Ha a hús félig megfőtt, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, és a köményt, babérlevelet. Hozzáöntjük a bort, és felöntjük még kb. 2 liter vízzel, készre főzzük.
A darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vág...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA gombát megmostam, felszeleteltem majd egy spriccelés olívaolajon lepirítottam egy fej felaprított hagymával egyetemben. Jött bele egy fél leveskocka, és felöntöttem annyi vízzel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. 2. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. 3. A megpirult szalonnát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű