menu

Családireceptkönyv.hu

Tamari szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tamari szósz
A szójabab miso készítése során keletkező folyadék. A shoyu-nál erőteljesebb, ízekben gazdagabb, és nem tartalmaz glutént.


Kinpira
Pirított gyökérzöldségekből, többnyire gyufaszálra vágott bojtorjánból és sárgarépából készülő zöldségétel, amelyet shoyu-val ízesítünk. Erősítő, melegítő hatású étel.

Kuzu
Finom, fehér krétaszerű por alakú keményítő, sűrítő anyag. A kuzu növény gyökeréből készül. Levesekben, szószok, desszertek és gyógyitalok készítéséhez használjuk.

Miso
Egy igen tápláló, lágyan sós-édeskés ízű püré, vagy krém, amelyet szójababból tengeri sóból és fermentált árpából, vagy barnarizsből készítenek. (Hatcho-miso nem tartalmaz gabonát.) Több variációja is létezik, amelyeket levesek, szószok, öntetek készítéséhez, valamint más ételek ízesítéséhez használunk. A miso értékes enzimeket tartalmaz, amelyek segítik az emésztést, erősítik a vért, és segít például a rák és a szívbetegségek megelőzésében.

Natto
Főtt szójabab, amelyet különféle hasznos enzimekkel kevernek össze, és 24 órán át fermentálják. Magas fehérjetartalmú, B12 vitamint tartalmazó étel, amely különösen jó az emésztésnek, erősíti a beleket.
Nishime
Egy főzési technika, amely során különféle nagyobb darabokra vágott zöldségeket és kombut főzünk lassútűzön egy nagyon kevés vízzel és shoyu-val. Víz nélkül is készíthetjük.

Nyílgyökérpor
Sűrítésre használjuk szószokhoz, desszertekhez, ragukhoz. Egy Amerikában őshonos növény gyökeréből készül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliás almakrém télire
Vaníliás almakrém télire

reszelt almát megfőzzük 3l! Vízben, majd kihűtjük. A pudingot a kétféle cukorral elkeverjük és az almához adjuk és felforraljuk. A forrástól számítva 5 percig főzzük, folyamatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
PIKÁNS SZICÍLIAI PARADICSOMSZÓSZ
PIKÁNS SZICÍLIAI PARADICSOMSZÓSZ

Készíts elő 10 kg érett, de még kemény Lucullus vagy San Marzo paradicsomot az előző receptben leírtak szerint. Vágj apróra 3 fej hagymát, párold üvegesre 2 dl extra szűz olívaolaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Barna mártás
Barna mártás

Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi ketchup
Házi ketchup

A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk