vöröshagyma 2 darab
olaj 4 dl
sertéshús 1 kilogramm
Delikát ételízesítő 1 teáskanál
só 1 evőkanál
pirospaprika 1 teáskanál
tarhonya 1 kilogramm
paprikakrém 1 darab 4 fő
A hagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, beletesszük a paprikakrémet, majd összekeverjük és erre rátesszük a felkockázott húst, valamint megszórjuk a fűszerekkel,
2. lépés
2. lépés képe
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Nem kell egészen lesütni, maradjon alatta szaft, amit majd a tarhonya magába szívhat.
3. lépés
3. lépés képe
Közben kevés olajon megpirítjuk szép aranybarnára a tarhonyát. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd rátesszük a fedőt és kis lángon hagyjuk párolódni, puhulni.
4. lépés
4. lépés képe
Érdemes menet közben egyszer-kétszer ránézni, mert lehet, hogy a folyadékot még pótolni kell.
5. lépés
5. lépés képe
Ha elkészült mindkét étel, akkor nincs más dolgunk, mint vagy külön tálalni úgy, hogy a tarhonyára rátesszük a húst, vagy egybe önteni őket és óvatosan átkeverni.
6. lépés
6. lépés képe
Legjobb savanyúsággal kínálni.
A húst vékony szeletekre vágjuk, megtöltjük fasírthússal, feltekerjük és egy tepsiben szorosan egymás mellé rakjuk. A tetejét fűszerezzük: fokhagyma, pirospaprika, bors. A hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat nagyobb darabokra vágjuk (általá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Rakott krumpli receptRakott krumpli receptRakott krumpli recept 2Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb 15 perc alatt előfőzzük a burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhúsos réteg Az apróra vágott hagymát,fokhagymát az olajon megfuttatjuk a fűszerekkel, majd a darált húst megpirítjuk rajta,sózzuk,borsozzuk. babos réteg A konzerv babot és kuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű