menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonyás hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



vöröshagyma 2 darab
olaj 4 dl
sertéshús 1 kilogramm
Delikát ételízesítő 1 teáskanál
só 1 evőkanál
pirospaprika 1 teáskanál
tarhonya 1 kilogramm
paprikakrém 1 darab 4 fő

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. Olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, beletesszük a paprikakrémet, majd összekeverjük és erre rátesszük a felkockázott húst, valamint megszórjuk a fűszerekkel,

2. lépés
2. lépés képe

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Nem kell egészen lesütni, maradjon alatta szaft, amit majd a tarhonya magába szívhat.

3. lépés
3. lépés képe

Közben kevés olajon megpirítjuk szép aranybarnára a tarhonyát. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd rátesszük a fedőt és kis lángon hagyjuk párolódni, puhulni.

4. lépés
4. lépés képe

Érdemes menet közben egyszer-kétszer ránézni, mert lehet, hogy a folyadékot még pótolni kell.

5. lépés
5. lépés képe

Ha elkészült mindkét étel, akkor nincs más dolgunk, mint vagy külön tálalni úgy, hogy a tarhonyára rátesszük a húst, vagy egybe önteni őket és óvatosan átkeverni.

6. lépés
6. lépés képe

Legjobb savanyúsággal kínálni.

Tarhonyás hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Székelykáposzta
Székelykáposzta

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Túrógombóc
Túrógombóc

A gombóchoz A vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gyors tepsis burgonya debrecenivel
Gyors tepsis burgonya debrecenivel

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd me...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sólet
Sólet

A babot és a húsokat előző este beáztatjuk. Egy nagy tűzálló edénybe pakoljuk a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk