1 egész csirkemellfilé
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 bögre rizs
2 bögre víz
zöldfűszeres ízvarázs ( fűszerkeverék)
frissen őrölt szinesbors
majoranna
étolaj
A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majoránnával, hozzáadjuk a sárgarépát, paprikát, paradicsomot ( a borsót később, mert az előbb megfő ) és kevés vízzel elkezdjük főzni. Amikor már félig megfőtt , hozzáadjuk a bögre rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel ( ezért szoktam a rizst mindig bögrében mérni ), és végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Miután felforrt, fedő alatt kis lángon főzzük, amíg a rizs megduzzad. Hosszú szemű rizzsel főztem, így kicsit pergősebb, ha kerek szemű rizzsel főzzük akkor kicsit ragacsosabb, rizottó jellegű lesz.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megpirítjuk. A karalábét megpucoljuk, közepét kivájjuk (a kikapart belső rész is kelleni fog, nem kidobni!). A karalábé lev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat össze gyúrjuk, és tenyerünkel diónyi méretűre formázzuk,. Bő, forró olajban kisütjük! Frissen, tálaljuk!! PANIROZNI NEM KELL!!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a gombafejeket és a gombakupakokba önts egy kis olajat! Ebbe üsd az egész tojásokat és fűszerezd sóval, borssal. Rakd tepsibe a töltött gombákat és önts alá kis vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót áttörjük, és összekeverjük a búzadarával és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük 2 tojás sárgáját, és állni hagyjuk. Kb. 30 perc pihentetés után a 2 tojásfehérjét habbá...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű