1 egész csirkemellfilé
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 bögre rizs
2 bögre víz
zöldfűszeres ízvarázs ( fűszerkeverék)
frissen őrölt szinesbors
majoranna
étolaj
A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majoránnával, hozzáadjuk a sárgarépát, paprikát, paradicsomot ( a borsót később, mert az előbb megfő ) és kevés vízzel elkezdjük főzni. Amikor már félig megfőtt , hozzáadjuk a bögre rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel ( ezért szoktam a rizst mindig bögrében mérni ), és végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Miután felforrt, fedő alatt kis lángon főzzük, amíg a rizs megduzzad. Hosszú szemű rizzsel főztem, így kicsit pergősebb, ha kerek szemű rizzsel főzzük akkor kicsit ragacsosabb, rizottó jellegű lesz.
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk őket, és kiskanállal kiszedjük a sárgájukat. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KönnyűHa nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, és apró kockára vágjuk. Feltesszük főni a megtisztított, apróra vágott fokhagymával, borssal, fűszerkeverékkel. A borsót a felforrt vízbe tesszük, és 10 perc al...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítom, apróra vágom. A burgonyát negyedelem (szerintem így az igazi). Mélyebb edényben némi zsiradékon megdinsztelem a hagymáthozzáadjuk a paprikát,paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű