menu

Családireceptkönyv.hu

Te kiöntöd a tészta főzővizét?


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Burgonya és tészta


Bbármilyen krémlevest csinálsz, víz helyett a krumpli levével öntsd föl, krémesebb és ízesebb lesz tőleA burgonya főzőleve is lehet gyomirtóA burgonya főzőlevét van, aki a mosogatóba önti, van, aki a komposztot locsolja meg vele. De ezt a hasznos levet a gyom lepte kerti utakra is kilehet locsolni, ugyanis a burgonya főzőleve tele van olyan gyomírószerekkel, amelyek segítenek meggátolni a gyomok terjedését.
Bármilyen csirke- vagy zöldségalaplét igénylő receptek elkészítéséhez is nagyszerű, mint: a rizottó, különféle szaftok, casserolék, curry alapú ramenek, ázsiai levesek.A burgonya és tészta főzőlevét nem szoktuk lefagyasztani, általában egyből felhasználjuk más ételek elkészítéséhez. Húsvét lévén a tészta főzővízét tejszínes vagy tejfölös és sonkás szószok alapjául alkalmazzuk. A burgonyáét pedig brokkoli- és más zöldségkrémlevesekhez, avagy főzelékekhez használhatjuk. Így sűrűbbek, tartalmasabbak lesznek.Fagyasztás előtt hűtsük szobahőmérsékletűre a főzőlevet, majd egy sűrű hálós szűrőn szűrjük át még egyszer, hogy az esetleges keményítőszerű darabkákat és habot teljesen eltávolítsuk róla. Ekkor öntsük át egy légmentesen zárható dobozba. Hűtőben egy hétig, fagyasztóban akár három hónapig is eláll. Ha kisebb adagokban szeretnénk felhasználni, jégkockakészítő formában fagyasszuk le, majd az elkészült kockákat tegyük dobozba és a fagyasztóba.

Te kiöntöd a tészta főzővizét? Soha többé ne tedd!  Függetlenül attól, hogy ez a spagetti, penne, rigatoni vagytagliatelle, mindenki szereti a tésztát! Egyszerű vacsora lesz belőle, dekevesen tudják, mi mindenre használható a főzővize! A virágok öntözésére Mivel tele van ásványi anyaggal, a virágok kivirulnak tőle.langyosan öntözzük vele. A szószHa kevés tésztalevet töltünk a pestóhoz vagyparadicsomszószhoz, kész a tökéletes mártás a tésztához.  Bármilyen kelt tésztába    Mivel minden tésztába kell víz, sokkal finomabb lesz, ha afőzőlevével dagasztod, gyúrod a sósakat..  Hüvelyesek áztatásához Bab, borsó, lenmag, mind hamarabb puhul, ha nem sima vízbe,hanem tészta főzővízbe áztatjuk, finomabb is lesz. A mosogatásnál Akár hiszik, akár nem: a tészta keményítője a vízbenkioldódik, és olyan, mint egy természetes mosószer. Meleg tészta víz tehát,tökéletes mosogatáhozs. Még a nagyon koszos edények is tiszták lesznek! Lábvíznek Azok számára, akiknek dagadt a lába, ez az ásványianyagokkal teli meleg víz igazi kincs. A haj öblítésére A sérült haj mindig örömmel részesül különleges bánásmódban.Egyszerűen masszírozza a hajba, hagyja rajta 10 percig, majd öblítse ki.  Zöldség párolásához
Sokkal jobbá teszi a párolt zöldségeket. Levesalap Bármilyen levest feldob.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk