karfiol 35 dekagramm
Knorr Tyúkhúsleveskocka 2 darab
sárgarépa (közepes) 1 darab
petrezselyemgyökér (közepes, 8 dkg) 1 darab
olaj 2 evőkanál
liszt 1 evőkanál
tejföl 2 evőkanál
petrezselyemzöld 1 csokor
babérlevél darab 3 fő
A karfiolt szedjük rózsáira. A répát, petrezselymet hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
2. lépés
2. lépés képe
Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a szeletelt répát, petrezselymet. Pirítsuk 1-2 percig, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk össze.
3. lépés
3. lépés képe
Öntsük fel bő 1 l vízzel, adjuk hozzá a karfiolt és a babérlevelet, forraljuk fel.
4. lépés
4. lépés képe
Tegyük bele a leveskockákat. Közepes lángon, félig lefedve főzzük 10-12 percig. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.
5. lépés
5. lépés képe
A tejfölt keverjük simára egy-két evőkanál forró levessel, majd öntsük a leveshez. Ízlés szerint fűszerezzük kevés őrölt borssal.
6. lépés
6. lépés képe
Kóstoljuk meg, ha szükséges utóízesítsük sóval vagy Delikáttal. Szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.
1. Kevés helyen kapni konyhakész birka- vagy bárányhúst, így csontozással kezdjük a munkát. Vagyis a lapockát vagy combot kicsontozzuk, bár erre a műveletre előzőleg a hentest is m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát karikára vágjuk, és a felhevített olajon kissé megfuttatjuk, így gyönyörű sárga színe lesz a levesnek. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szintén karikára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük. Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű