karfiol 35 dekagramm
Knorr Tyúkhúsleveskocka 2 darab
sárgarépa (közepes) 1 darab
petrezselyemgyökér (közepes, 8 dkg) 1 darab
olaj 2 evőkanál
liszt 1 evőkanál
tejföl 2 evőkanál
petrezselyemzöld 1 csokor
babérlevél darab 3 fő
A karfiolt szedjük rózsáira. A répát, petrezselymet hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
2. lépés
2. lépés képe
Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a szeletelt répát, petrezselymet. Pirítsuk 1-2 percig, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk össze.
3. lépés
3. lépés képe
Öntsük fel bő 1 l vízzel, adjuk hozzá a karfiolt és a babérlevelet, forraljuk fel.
4. lépés
4. lépés képe
Tegyük bele a leveskockákat. Közepes lángon, félig lefedve főzzük 10-12 percig. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.
5. lépés
5. lépés képe
A tejfölt keverjük simára egy-két evőkanál forró levessel, majd öntsük a leveshez. Ízlés szerint fűszerezzük kevés őrölt borssal.
6. lépés
6. lépés képe
Kóstoljuk meg, ha szükséges utóízesítsük sóval vagy Delikáttal. Szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.
Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nem konzerv (előfőzött) borsót használunk, szódabikrbónás vízben, kb. 1 óra alatt nagyjából megfőzzük a csicseriborsót. Megdinszteljük az olajon az apróra vágott zöldhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, a zöldségeket is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük, plu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű