4 adag
1 kg burgonya (salátának való)
5 dl tejföl
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 ek vaj
só ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük.
Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét ráterítjük.
Ráöntjük a tejfölt, a tetejét pedig megszórjuk a maradék parmezánnal. Tehetünk rá egy kevés friss kakukkfüvet is.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.
A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. Ezt a technikát Sengirinek, gyufaszálra vágásnak nevezik – kissé időigényes, de megéri a fáradságot. A répát először d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTyler Florence, a Food Network séfje viszont újrafogalmazta a krumplipürét. Az amerikai szakács szerint a tökéletes krumplipüré titka, hogy azt nem vízben, hanem vajjal összekevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, összevagdaljuk, sózzuk és feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi +1 ujjnyi. Nagyon puhára főzzük, levesszük a tűzről, nem öntjük le a főzővizet ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát meghámozom, felkockázom és megfőzöm. (A víz forrása után már ügyelni kell mert nagyon gyorsan megpuhul) A főtt burgonyát áttöröm, majd az utifűvel, liszttel, toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű