1 fej vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál mustár
só, bors ízlés szerint
2 dl tejszín
2 doboz Bonduelle szeletelt gomba
A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fél perc múlva a 2 üves gombát.
Pár percig pirítjuk, majd a mustárral ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
5-6 perc fedő alatt hagyjuk főni, majd lezárjuk, és botmixerrel pépesítjük.
Sóval, borssal ízesítjük, és felhúzzuk a tejszínnel. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összepürésítjük/botmixer/ 1 óra pihentetés és gyöngyöző vízben kifőzzük kis gombócot formálunk vizes kézzel. Ha kész hozzá adjuk épp aktuális levesünkhöz
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű