45 dkg tészta - penne a legjobb, de ízlésed szerint helyettesítheted bármilyennel
40 dkg hámozott paradicsom, pürésítve
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg mozzarella sajt
5 dkg pecorino sajt - vagy hasonló keményebb juhsajt
5 dkg fontina sajt - vagy hasonló puha, zsíros tehénsajt
5 dkg gorgonzola
5 dl zsíros tejszín
2 evőkanálnyi ricotta
6-7 levél friss bazsalikom
4 evőkanálnyi vaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Először is a tésztát főzd meg bő, forró, enyhén sós vízben, fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A sajtokat mérd ki egy tálba, majd keverd hozzájuk a paradicsompürét és a tejszínt is. Végy elő egy kerámiaedényt, a vaj felével vajazd ki az alját, majd keverd össze a sajtos-tejszínes-paradicsomos szószt a tésztával, tépkedd bele a bazsalikomot, aztán egyengesd el a tálban.
A maradék vajat darabold a tetejére, szórd meg a koktélparadicsomokkal, és told be a forró sütőbe, körülbelül 15 percre, ha már fortyog és kicsit megpirult, kész is van.
A spagettit sós, olajos, forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben a póréhagymát hosszában felhasítjuk, jó alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy nagy serpenyőben egy evőkanál vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajt kivetelevel mindent osszekeverunk, pingpong labda meretu golyokat formalunk, kozepukbe egy kis kocka mozzarellat dugunk es ujra gombolygetjuk, hogy sehol se logjon ki. Las...
Elkészítési idő: 2.5 Nehézség: KözepesA kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat jól összekeverem. Egy sűrű, de könnyen keverhető massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, leszűrve félretesszük. A zöldségkeveréket kevés vajon, sóval, borssal ízesítve pár perc alatt roppanósra pároljuk. A spenótot szintén kevés zsiradékon megfonnya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű