menu

Családireceptkönyv.hu

Tippek a maradékok felhasználására


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Amit ma megehetsz, lehet, hogy holnap is! Ha marad a frissen főzött ételből, csomagold be gondosan, a hűtőben másnapig is eláll. Ha pedig túl sokat főztél, akár le is fagyaszthatod.
- Ha csak egy fél adag maradt, csapj hozzá valamit! Például a rizsből vagy zöldségből készülhet rizottó, a sült húsból rakott hús vagy hússaláta, kifőtt tésztából pedig tésztasaláta lehet. Használd a kreativitásod!
- A kicsit fonnyadt gyümölcs nyersen fogyasztva már nem az igazi, de például kompótnak tökéletes lehet. Vagy darabold fel, és dobd fel vele a reggeli müzlidet vagy joghurtodat.
- A szikkadt kenyérből, kifliből vagy zsemléből készíts prézlit, sokkal finomabb lesz, mint a bolti. A száraz kifli vagy kalács akár desszert alapanyag is lehet, varázsolj belőle mákos vagy diós gubát, esetleg hamis aranygaluskát vaníliasodóval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabolcs
Alaplé
Alaplé

Tegyél fel egy lábasban 1-3 liter vizet forrni, dobd bele a leveskockát, reszelj a vízbe 1 szál sárgarépát, egy 1/2 szár fehérrépát, roppants össze egy fokhagymát, és mehet bele h...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Maradék ételek felhasználása
Maradék ételek felhasználása

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
A legerősebb, azonnal ható zsíroldók - Ragyogó tűzhe
A legerősebb, azonnal ható zsíroldók - Ragyogó tűzhe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Blansírozás
Blansírozás

1. A zöldségeket forró vízbe, 2 percig főzzük majd egy jeges tálba tesszük őket.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk