vöröshagyma 1 darab
tojás 2 darab
olaj 1 dl
paradicsompüré 15 dekagramm
rizs 20 dekagramm
zeller 5 dekagramm
darált hús 60 dl
tölteni való paprika 10 darab
1. lépés
Félpuhára megfőzzük a rizst. A paprikákat kicsumázzuk.
2. lépés
A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, tojással, sóval és őrölt borssal.
3. lépés
A kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük a tölteléket. A paprika hegyes végét vágjuk meg, hogy a levegő a töltésnél ki tudjon jönni.
4. lépés
A paradicsompürét kikeverjük vízzel vagy alaplével, hozzáadjuk a tisztított hagymát, zellert, paprikacsumákat. Ízesítjük sóval, cukorral.
5. lépés
Felforraljuk és belehelyezzük a töltött paprikákat, lassú tűzön készre főzzük.
6. lépés
Ha a töltött paprika megfőtt, kiszedjük az edényből. A főzőlét, zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforraljuk, átszűrjük.
7. lépés
Tálaláskor ismét visszatesszük a paprikákat.
A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A bacont egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor a burgonya megfőtt egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a gombát, amikor már a gomba is megpirult, beletesszük a kockára vágott húst. Amikor a hús már majdnem me...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA brokkolirózsákat félig megpároljuk vagy vízben megfőzzük, majd aprítógépben teljesen apróra vágjuk. Egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a tojásokat, a nagy lyu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, kivágjuk a torzsáját, majd pároló edényben megpároljuk. A tarját sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd kontakt grillen megsütjük, alufóliába tekerve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű