menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika pulykából recept


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag
4-5 db tv paprika
50 dkg darált pulykacomb

1 bögre rizs
15 dkg rizs (nyersen mérve)

2 cs petrezselyem ,,egy a darált húsba"
1 -2 szál zellerlevél

2 dl paradicsompüré
2 ek cukor
só,
fűszerpaprika

Elkészítés:


A húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.A gombócokat lisztbe forgatom, és úgy teszem bele a paradicsomlébe. Ezzel a habarást is megúszom, mert a gombócokon lévő liszt kellően besűríti az ételt.
A paradicsomlevet felforraljuk, édesítjük és beletesszük a gombócokat.
Kb. 20 perc után egyet kiveszünk, szétvágjuk és megnézzük megfőtt-e a közepe.
A paradicsomlébe a kihagyhatatlan a zellerlevél és egy fej hagyna került, ( amit főzés után ki lehet dobni).
Mindezeket egy nagy lábasba helyezzük, két paradicsomot melléjük szeletelünk, a második csokor petrezselymet és a maradék zellerlevelet egyben rájuk helyezzük (ezeket később kivehetjük, vagy a lével együtt összeturmixolhatjuk).
Vízzel felöntjük az egészet, sózzuk, borsozzuk, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük a töltelékeket..

Trükkök, tippek, praktikák:


A töltött paprika nemcsak eszméletlenül finom, hanem szuper- egészséges is! Rengeteg paradicsom kell hozzá - kevesen tudják, de ez az egyetlen zöldségféle, ami a főzés során nem veszíti el az egészség szempontjából fontos összetevőket. Sokan ott rontják el a töltött paprikát, hogy felcukrozzák a mártást - mondván, hogy legyen egy kis íze. Ez teljesen rossz gyakorlat, az igazi töltött paprikába NEM KELL cukor!
Nagyobb lábosban tegyél fel forrni vizet, kb 5 cm magason álljon a víz. Ha felforrt, óvatosan helyezd bele a megtöltött paprikákat, majd mehet a lábosba a paradicsompüré is. Sózd meg a főzővizet is - ekkor még híg lé. Aki szereti, élénk ízű zöldfűszereket is tehet a leendő szószba. Jól illik töltött paprika világához például a zeller vagy a lestyán, de a kakukkfű is! Pár csepp édesítőt is adhatsz hozzá, ez elveszi a paradicsom savanyú ízét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyedényes zöldséges spagetti
Egyedényes zöldséges spagetti

Egy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Gombapaprikás
Gombapaprikás

A megmosott gombát szeletekre vágjuk, egy edényben olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a felszeletelt gombát és paprikát. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Anya féle paprikás krumpli virslivel,nokedlivel
Anya féle paprikás krumpli virslivel,nokedlivel

Az olajon a lereszelt vöröshagymát kissé megdinsztelem. Erre rárakom a felkockázott krumplit. Sózom,borsozom, pirospaprikával megszórom és annyi vízzel engedem fel,hogy jól ellepje...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Hamis bolognai
Hamis bolognai

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zellert és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felkockázzuk, a zeller szárát levelei nélkül apró karikákra vágjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk