menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika rizsliszttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Rama Vajas Íz 1 evőkanál
vöröshagyma 1 darab
darált hús 40 dekagramm
tojás 1 darab
cukor 1 teáskanál
fokhagymagerezd 1 darab
rizs 8 dekagramm
paradicsomlé 1 liter
tv paprika 8 darab
zeller zöld 1 darab
rizsliszt 3 evőkanál
édes nemes őrölt paprika 1 teáskanál
5 főre

Elkészítés:


1. lépés
Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zeller zöldet leöblítjük.

2. lépés
A töltelékez megfonnyasztjuk a hagymát a margarinon. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).

3. lépés
A paradicsomlét (vagy az 1 l hideg vízzel elkevert, sűrített paradicsomot) 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zeller zölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc). Nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast! A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk.

4. lépés
A rizslisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz adjuk, és 5 percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, végül mély tálba szedjük, és petrezselyemmel díszítjük.

Töltött paprika rizsliszttel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos nokedli, avagy Kasnokerl
Sajtos nokedli, avagy Kasnokerl

Elkészítjük a nokedlit a lisztből, tojásból és kevés vízből. Enyhén sózzuk. Ha túl sűrű lenne a massza, adjunk hozzá még egy kicsi vizet. Ezt hagyjuk állni kb. 20 percig....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
TÖRT PASZULY KOLBÁSSZAL
TÖRT PASZULY KOLBÁSSZAL

A szarazbabot puhara fozzuk sos vizben Utana,botmixerrel pepesitjuk,es potoljuk a megfott bab levevel Keves olajon 2 cikk fokhagymat uvegesre parolunk,es hozza tesszuk a liszt...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött sült krumpli
Töltött sült krumpli

A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Agglegénytál
Agglegénytál

1. Forró olajban megpirítunk egy finomra vágott hagymát a metéltre vágott szafaládéval együtt. 2. Utána hozzáadunk 2 nyers burgonyát metéltre, 2 db paprikát csíkokra vágva, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk