menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika rizsliszttel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Rama Vajas Íz 1 evőkanál
vöröshagyma 1 darab
darált hús 40 dekagramm
tojás 1 darab
cukor 1 teáskanál
fokhagymagerezd 1 darab
rizs 8 dekagramm
paradicsomlé 1 liter
tv paprika 8 darab
zeller zöld 1 darab
rizsliszt 3 evőkanál
édes nemes őrölt paprika 1 teáskanál
5 főre

Elkészítés:


1. lépés
Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zeller zöldet leöblítjük.

2. lépés
A töltelékez megfonnyasztjuk a hagymát a margarinon. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).

3. lépés
A paradicsomlét (vagy az 1 l hideg vízzel elkevert, sűrített paradicsomot) 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zeller zölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc). Nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast! A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk.

4. lépés
A rizslisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz adjuk, és 5 percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, végül mély tálba szedjük, és petrezselyemmel díszítjük.

Töltött paprika rizsliszttel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hortobágyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta

Az apróra vágott hagymát üvegesre párolom a felforrósított olajon, majd belerakom a darált húst és "megkapatom". Hozzáadom a pirospaprikát, fűszereket, a feldarabolt paradicsomot é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Töltött tök kaporszósszal
Töltött tök kaporszósszal

A szikkadt zsemlét tejben beáztatjuk. A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Serpenyős tojásos reggeli
Serpenyős tojásos reggeli

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és csíkokra szeleteljük. Papírtörlővel vagy egy konyharuhával felitatjuk róla a felesleges nedvességet. A hagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőb...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Párolt savanyú káposzta gombával
Párolt savanyú káposzta gombával

Készíthetjük vöröshagymával vagy a nélkül. Ha hagymával készítjük, úgy tisztítsuk meg, vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gomb...

Elkészítési idő: gyors!
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk