TUDOMÁNYOS GRILLEZÉS – A húsok belső hőmérséklete
Közzétéve 2015. július 09. | Szerző: Csíki Sándor
Forrás: jovinacooksitalian.comHÚSSÜTÉS, BELSŐ HŐMÉRSÉKLET – Ahogy a főzésnél általában, úgy a hússütésnél is a hőmérséklet a kulcsfontosságú elem. A hús sütöttsége és a belső hőmérsékleti értékek közötti összefüggést az alábbi táblázat mutatja. A táblázatban a hús típusa, és a kívánt sütöttség összefüggései láthatók a hús belső hőmérsékletével.
Belső hőmérsékletek (táblázat)
A hús típusa Kívánt sütöttség A hús belső hőmérséklete
Marha és borjú Rare 49–54,5°C
Medium-Rare 54,5–60,0°C
Medium 60,0–65,5°C
Well Done 65,5–71,0°C
Bárány Rare 60,0°C
Medium 65,5°C
Well Done 71,0°C
Sertés 71,0°CAddig süssük, amíg a hús belső hőmérséklete 65,5-68,5°C nem lesz, majd hagyjuk pihenni 5-10 percig. A belső hőmérséklet ekkor 71,0°C-ig emelkedik és a hús nem sül túl.
Baromfi 76,5°C fehér húsoknál
82,0°C sötét húsoknál
A kukoricapelyhet hűtőtasakba tesszük, és nyújtófával összetörjük. Elvegyítünk 5 dkg lisztet az őrölt paprikával, egy kevés sóval és borssal. A tojásokat habosra keverjük, majd ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézSütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát. Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen...
Elkészítési idő: 40 perc+ - Nehézség: KözepesKisméretű sütőpapíros tepsiben (25x20) kb. 17 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű