40 dkg csuszatészta, só, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 evőkanál olaj, kb. 3 dl tejföl, 25 dkg túró
1. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrve lecsöpögtetjük.
2. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy széles lábasban, az olajon a zsírját kisütjük. A tésztát beleforgatjuk, megforrósítjuk.
3. Tálaláskor a kissé meglangyosított tejföllel meglocsoljuk, a túrót rámorzsoljuk. Fontos, hogy forrón vigyük az asztalra, ezért sütőben is átforrósíthatjuk.
Jó tanács
– Készíthetjük úgy is, hogy nemcsak a tésztát adjuk a szalonnához, hanem a túrót is rámorzsoljuk, s így együtt az egészet forrósítjuk meg.
– Talán a legfinomabb változata, amikor mindent összekeverünk, tepsibe simítjuk és forró sütőben jól megpirítjuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 707 kcal
A sütőt előmelegítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk fel a hagymát, és a vajon pároljuk üvegesre. Vágjuk apró kockákra a zellert és a sárgarépát, majd adjuk hozzá a hagymához, és sózzuk meg. Nem kell teljesen szétfőzni őket,...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a 4 db tojássárgáját, ráöntöm a tejfölt és a kifőzött és lehütött kockatésztával összedolgozom. Legutóljára a tojások cukorral fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk, egyenletes meleg, huzatmentes legyen. A takaró kendő, a gyúródeszka szintén meleg legyen. 3 dl langyos tejjel, az élesztőve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű