40 dkg csuszatészta, só, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 evőkanál olaj, kb. 3 dl tejföl, 25 dkg túró
1. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrve lecsöpögtetjük.
2. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy széles lábasban, az olajon a zsírját kisütjük. A tésztát beleforgatjuk, megforrósítjuk.
3. Tálaláskor a kissé meglangyosított tejföllel meglocsoljuk, a túrót rámorzsoljuk. Fontos, hogy forrón vigyük az asztalra, ezért sütőben is átforrósíthatjuk.
Jó tanács
– Készíthetjük úgy is, hogy nemcsak a tésztát adjuk a szalonnához, hanem a túrót is rámorzsoljuk, s így együtt az egészet forrósítjuk meg.
– Talán a legfinomabb változata, amikor mindent összekeverünk, tepsibe simítjuk és forró sütőben jól megpirítjuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 707 kcal
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem, és félreteszem. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávaló hozzáadásával kelt tésztát dagasztok. A duplájára...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLisztet egy tálba tesszük bele a sütőport, sót, majd az olajat és a vizet. Jól összekeverjük és összegyúrjuk. Nekem picivel több olajat kellett tennem bele. 6 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű