60 dkg pagoda karfiol só 10 dkg tejföl 3 dkg vaj
A pagoda karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzákeverjük a leszűrt pagodát.
Hozzáadjuk a tejfölt és alaposan átforgatjuk.
A vajas-tejfölös pagoda karfiol önálló fogásként is kitűnő, de húsok köreteként is tálalhatjuk.
A csíkokra vágott kelkáposztát kevés zsiradékon megpárolom, hozzáadom a majorannát, ételízesítőt, sót, borsot majd egy kevés fűszerpaprikát. Felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lila hagymát apróra összevágjuk, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval -kivéve a friss paprikát-, a lényeg, hogy a végén szép egynemű állagot kapjunk. A paprikák...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű10 dk vajjal 15 dk lisztből 1 tojás sárgájával annyi tejfellel, hgoy pogácsa keménységű tésztát kapjunk, tésztát készítünk. Apró kolbászokat v. virslit vízben megfőzünk és kihűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű