menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas-tejfölös pagoda karfiol


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg pagoda karfiol só 10 dkg tejföl 3 dkg vaj

Elkészítés:


A pagoda karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzákeverjük a leszűrt pagodát.

Hozzáadjuk a tejfölt és alaposan átforgatjuk.

A vajas-tejfölös pagoda karfiol önálló fogásként is kitűnő, de húsok köreteként is tálalhatjuk.

Vajas-tejfölös pagoda karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Karfiol aux gratins
Karfiol aux gratins

1/2 kg karfiolt sós vízben megfőzünk, 5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1 dl tejszín, 1 tojás (besamel) keverékhez adjuk szétszedve és 7 dkg sajtot kerverünk bele. Vajjal kikent tűzállótálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túrista felvágott
Túrista felvágott

húst zsírszalonnával 6 lyukú darálón ledarálni , marhahúst apró lyukú darálóval darálni , marhahúst leírt víz mennyiségével botturmixal fényes krémesre turmixolni 2, 3 dkg túrista...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtgolyó villámgyorsan
Sajtgolyó villámgyorsan

A vizet összekeverjük a vajjal és a sóval. Felforraljuk, majd belefőzzük a lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a tojást. Vizes kézzel kis golyókat form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Körözöttel töltött paprika
Körözöttel töltött paprika

A lila hagymát apróra összevágjuk, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval -kivéve a friss paprikát-, a lényeg, hogy a végén szép egynemű állagot kapjunk. A paprikák...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk