menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas-tejfölös pagoda karfiol


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


60 dkg pagoda karfiol só 10 dkg tejföl 3 dkg vaj

Elkészítés:


A pagoda karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzákeverjük a leszűrt pagodát.

Hozzáadjuk a tejfölt és alaposan átforgatjuk.

A vajas-tejfölös pagoda karfiol önálló fogásként is kitűnő, de húsok köreteként is tálalhatjuk.

Vajas-tejfölös pagoda karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ

A bacont felszeleteljük és kiolvasztjuk. A kolbászhúst a fűszerekkel, az apróra vágott zsályával, az áttört fokhagymával, valamint a bacon kockákkal összegyúrjuk. Vastagabb henger...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Libamáj hidegen
Libamáj hidegen

A májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Croque monsieur - a francia melegszendvics
Croque monsieur - a francia melegszendvics

3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni. A kenyerek...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Párolt karotta tejfölös vajas morzsával
Párolt karotta tejfölös vajas morzsával

A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára fozzük. Közben az olvasztott vajba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk