4 adag
A salátához
1 közepes fej jégsaláta
3 közepes db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 közepes fej lila hagyma
Az öntethez
2 dl joghurt (natúr)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk tárkony
A salátához megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A jégsalátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, az uborkát félszeletekre, a lilahagymát pedig kisebb kockákra vágjuk. Ezeket jól összeforgatjuk egy salátástálban.
Elkészítjük az öntetet: a natúr joghurtot fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal és a citromlével.
Vagy összekeverjük az öntetet a salátával és úgy tálaljuk, vagy hagyjuk külön-külön, és mindenki annyi mártással locsolja meg a salátát, amennyi neki tetszik.
A májat alaposan megtisztítjuk. Ezt követően ledaráljuk vagy késsel szétkapargatjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. (Én nem s...
Elkészítési idő: : 50perc - Nehézség: KönnyűA brokkolit egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegamix-szel, és adhatunk hozzá egy kevés őrölt szerecsendiót is. Ha megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt almát kinyomkodjuk, majd a margarinnal jól összedolgozzuk (esetleg turmixoljuk), míg krémes nem lesz. Fahéjjal, mézzel ízesítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat dobjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 8-15 percig, utána hűtsük ki és pucoljuk meg. Az újhagymát vágjuk finomra, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű