1 húsleveskocka, vagy 2 dl húsleves/csontlé
10 dkg gluténmentes zabpehely
20 dkg darált pulykahús
10 dkg darált marhahús
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál gluténmentes zabpehely
só, bors, fűszerpaprika
A húsleveskockát 2,5 deci vízben felforraljuk, a tűzről levéve beleáztatjuk a zabpelyhet. Amíg a zabpehely puhul, összevágjuk a hagymát, foghagymát. A kétféle darált húst összedolgozzuk a tojással, hagymával, sózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint kevés piros paprikával fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a lecsurgatott, kinyomkodott zabpelyhet. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és meghempergetjük a zabpehelyben. Forró olajban néhány perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük.
Melegen feltétként, hidegen friss zöldséggel, salátával tálaljuk.
A kukoricadarát megfőzzük, melegen belekeverünk 80 g margarint, a darált főtt húst, a tarját, a zúzott fokhagymát, fűszereket, egy tojást. Vizezett deszkán kinyújtjuk 2 cm vastagra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeljük a nagyobb lyukú sajtreszelőn és legalább 20 percig pihentetjük. (Nem kihagyható a pihentetés!!) A húst, a fokhagymás sóval megszórjuk és belenyomkodjuk. (Ak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítem el: az almát meghámozom, kimagozom, negyedekre vágom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. 4. Rádobom a kis kockákra vágott, hideg vajat, és kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásfehérjéket felverem, és a sárgáját hozzákeverem a kakaóporhoz hozzákeverem a porcukrot hozzákeverem a többi hozzávalót és egy egyszerű piskótát sütünk felkockázzuk, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű