menu

Családireceptkönyv.hu

ZACSKÓBAN SÜLT HEKK SPENÓTTAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 hekk törzs
Némi vaj
2.5 kiló spenótlevél
2 deci 20%-os tejszín
5 deci 10%-os tejszín
Némi zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Sütőzacskó
Pirospaprika, só, bors, rozmaring, szegfűbors, szerecsendió

Elkészítés:


A törzseket megtisztítjuk – hasáról-hátáról éles pengével eltávolítjuk az úszóit, farok úszóját egy határozott mozdulattal lenyessük, a halat gerincre merőlegesen beirdaljuk. Fűszerőrleményt készítünk sóból-borsból-szegfűborsból és pirospaprikából, majd ezzel alaposan bedörzsöljük a fish-t, jusson az irdalásba is bőven. Zacskó alján eloszlatjuk a törzseket – érdemes XXL-est venni, hogy kényelmesen elférjenek – lehetőleg úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Megkínáljuk őket egy-egy gyűszűnyi vajjal, amibe beletűrünk fél-fél fej fokhagymát, hogy sütés során szépen kioldódjon a zamat és mellédobunk egy szál rozmaringot. Kiszuszakoljuk a zacseszból levegőt, majd lezárjuk. Lehetőleg fölül húzzuk rá a bekötőt, hogy legyen helye felfújódni a sütőben, mert különben jöhet a hideg zsíroldó és a teleszájas anyázás. Most tegyük a halat félre, és essünk neki a spenótnak.

A hagymát megnyúzzuk, apróra kockázzuk, vajon elkezdjük opálosítani. A már megmosott spenótleveleket (rendesen, mert csikorgatós lesz) leaprítjuk csíkra, a maradék fokhagymát pedig apróra kaszaboljuk. Mikor a hagyma megfonnyadt, rádobjuk a fokhagymát, egy forgatás után pedig a spenótot. Némi borssal, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. Mikor szépen összeesett, és kiadta a színét a hagymának, levesszük a lángot és megöntözzük a kétféle tejszínnel. Némi zsemlemorzsával állítjuk be a végleges sűrűségét, amit finoman, szitálva adagolunk hozzá folyamatos kevergetés mellett. Mivel lisztet nem teszünk bele, nem kell félni, hogy holnapra megköt a cucc – alig valamivel lesz sűrűbb a fortyogó állapotnál.

A zacskót – benne a döglött haltörzsekkel – tepsire vagy rácsra rakjuk, befűtünk neki 220 fokon, és hagyjuk, hogy kb. fél óra alatt készre süljön – ha szép bronz, és az irdalásnál szétnyílt, akkor jó. Gerincéről könnyen fejthető, szálkátlan húsú úszó dög ez, tálaljuk egészben, igény esetén öntözzük szaftjával.

ZACSKÓBAN SÜLT HEKK SPENÓTTAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grillezett pisztráng thai szósszal
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék Avatar Borbély Bettike Kedvelnék
Grillezett pisztráng thai szósszal

A piszránghoz A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt. A felaprított fűszereket sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a borral, valamint a...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rántott harcsafilé görög salátával.
Rántott harcsafilé görög salátával.

Mossuk meg a harcsát, távolítsuk el az uszonyokat, vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd facsarjunk rá citromlevelet, és tegyük be a hűtőbe egy órára. A tojáso...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Hekk zöldségágyon
Hekk zöldségágyon

Elkészítés: A megtisztított burgonyát felkarikázzuk, a zöldségeket felaprítjuk.4 alufólia lapot kiterítünk, ezekre helyezzük a pestóval összekevert burgonyaszeleteket és az összeva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Harcsapaprikás galuskával
Harcsapaprikás galuskával

Az olajon megdinszteljük az aprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletelt paprikát, paradicsomot, ezzel a lecsós alap készül. A harcsát szeletekre vagy kock...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk