menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges ragu pirított tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 padlizsán, 1 cukkini, 25 dkg gomba, 3 fej hagyma, 3 evőkanál napraforgóolaj, 1 konzerv darabolt paradicsom, 1 evőkanál ételízesítő, 50 dkg pirított tészta (ázsiai boltokban kapható), 4 evőkanál parmezán sajt

Elkészítés:


A megmosott, megtisztított padlizsánt és cukkinit kis kockákra, a gombát négybe vágjuk, a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk.

A paradicsomot a zöldségekre borítjuk

, rászórjuk az ételízesítőt, és lefedve még 5 percig pároljuk.Sóval, borssal, esetleg csipetnyi cukorral ízesítjük.A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint l-2 percig főzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Tányérokra szedjük, rámerjük a zöldséges ragut, és megszórjuk reszelt parmezánnal.

Trükkök, tippek, praktikák:



A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.

Tárkonyos, gombás, zöldséges - és szaftos. A ragut a világ minden táján kedvelik - leves és főétel formájában kerül a hétköznapi vagy ünnepi asztalra, variálhatósága szinte végtelen.

Hozzávalói között szerepelhet zöldség hús hal máj

levét víz helyett sörrel, borral, kókusztejjel, tejszínnel gazdagíthatjuk. Lassan, nem túl nagy hőnek kitéve kell főzni:

ízvilágát is alapvetően az határozza meg, milyen hőmérsékleten, mennyi ideig készült.

Érdemes ezeket az ételek fedő alatt készíteni, majd a már majdnem kész állapot elérésekor fedő nélkül hagyni, amíg a szaft kellő mértékben besűrűsödik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pulykaszárny savanyú káposztával:
Pulykaszárny savanyú káposztával:

Öntök alá egy pohár vizet, és lefedem fóliával. Kb 2 óra múlva leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Egy nagyon pici lének kell maradni alatta, szinte szaftnak. Köretet nem igény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc
Túrógombóc

1. A kukoricadarát a tejben megfőzzük a sóval és a cukor felével. Kis fokozaton, folyamatos kevergetés mellett. 2. A túrót áttörjük (én csak botmixerrel krémesítettem), hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Csülök Pékné módra
Csülök Pékné módra

A csülköt alaposan megmossuk,megtisztítjuk. Fazékba rakjuk,annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi. Megsózzuk,az egész borssal,az elfelezett hagymával,babérlevéllel,fokhagymáv...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis csirke, újburgonyával vajban sütve
Tepsis csirke, újburgonyával vajban sütve

A vajat kisebb kockákra vágjuk és a tepsiben eloszlatjuk. A húsokat átkenjük sóval és borssal, majd a tepsibe tesszük. A burgonyát megmossuk, negyedekre vágjuk és mellétesszük, meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk