petrezselyem zöld 1 csokor
sárgarépa 2 darab
Knorr Erőleveskocka 2 darab
zöldborsó 15 dekagramm
főtt sonka 20 dekagramm
petrezselyem gyökér 2 darab
orzótészta 20 dekagramm
1. lépés
Forrósítsunk fel egy liter vizet és dobjuk bele a Knorr-kockákat.
2. lépés
Közben pucoljuk meg a répát és a petrezselyem gyökeret és daraboljuk fel őket. A zöldborsót olvasszuk ki.
3. lépés
Tegyük a répát és a petrezselyem gyökeret a vízbe a tésztával együtt. Közepes lángon főzzük majdnem készre.
4. lépés
Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott főtt sonkát és a borsót. Főzzük készre, míg a tészta megpuhul. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zölddel.
Ahhoz, hogy a tésztát, oldjuk fel az élesztőt és a cukrot 250 ml meleg vízben, és hagyjuk pihenni 5-10 percig. (Az élesztő kell, hogy a víz hab és buborék, de ne aggódj, ha ez nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben megfőzzük. A bacont felszeleteljük, és kevés olajban megsütjük, hozzákeverjük a megfőtt, leszűrt tésztát és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A reszelt s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű