petrezselyem zöld 1 csokor
sárgarépa 2 darab
Knorr Erőleveskocka 2 darab
zöldborsó 15 dekagramm
főtt sonka 20 dekagramm
petrezselyem gyökér 2 darab
orzótészta 20 dekagramm
1. lépés
Forrósítsunk fel egy liter vizet és dobjuk bele a Knorr-kockákat.
2. lépés
Közben pucoljuk meg a répát és a petrezselyem gyökeret és daraboljuk fel őket. A zöldborsót olvasszuk ki.
3. lépés
Tegyük a répát és a petrezselyem gyökeret a vízbe a tésztával együtt. Közepes lángon főzzük majdnem készre.
4. lépés
Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott főtt sonkát és a borsót. Főzzük készre, míg a tészta megpuhul. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zölddel.
A húsleveskockát belerakjuk fél liter vízbe, hogy feloldódjon. A tejfölt elkeverjük két evőkanál liszttel, majd egy merőkanállal hozzáadunk a forró levesből, simára keverj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A virsliket megfőzöm. 2. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belőle. 3. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: Az élesztőt a cukorral és tejszínnel elhabart langyos vízben felfuttatjuk. Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört, vagy lereszelt fokhagymát. Hozzákeverem a darált húst és a fűszereket, a megtisztított és apró kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű