menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle vs. kenyér vs. morzsa fasírtnál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Áztatott zsemle, kenyér, vagy morzsa? És mennyi? Attól függ, milyen állagúra szeretnénk a fasírtot: a szilárdabb golyókba általában morzsát, míg a sütőben sült, puhább, szaftosabb stefániákba tejbe áztatott zsemlét szokás tenni. Szerintünk elég fél kilónként egy zsemle, de van, aki kettőt is tesz bele. Így puhább, ruganyosabb lesz a végeredmény, és némileg háttérbe szorul a hús. Fontos, hogy ne legyenek benne nagyobb, szárazon maradt darabok, ennek érdekében akár külön, villával is érdemes összetörni a puhára ázott zsemlét.

Elkészítés:


Mi ugyanúgy készítjük, mint a fenti, sütőben sülő fasírtot, de van, aki inkább nem tesz bele vöröshagymát, és megnöveli a fokhagyma mennyiségét, hogy az esetleg kilógó hagymadarabkák meg ne égjenek. Ha nem akarják, hogy túl olajos legyen a golyó, érdemes kis darabokat formázni, és hirtelen, forró olajban sütni, nehogy megszívják magukat a fasírtok zsiradékkal.

A lényeg: nem csak amolyan beledobált, sarabolt hagyma kell bele, hanem a finomra aprított hagymát, fokhagymát meg kell futtatni olajon, esetleg vajon, és akkor lesz igazán nagyon finom. Próbáljátok ki, érdemes azt a három percet rááldozni
Fasírt – ahogy Anyuka készíti
Hozzávalók: 30-40 dkg darált sertéshús 2 db kisebb nyers burgonya 1 egész tojás bors 2 gerezd fokhagyma összevágva őrölt pirospaprika só Elkészítés: A burgonyákat lereszelem, a levét kissé kinyomkodom. Összekeverem a hússal, a fűszerekkel, az egész tojással, majd kb. 5 cm-es lapos korongokat formálok belőlük, amiket zsemlemorzsában forgatok meg. Ezután már csak ki kell sütni […]

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Sajt készítése házilag
Sajt készítése házilag

Vegyünk kb. 1 liter tejet, amit egy lábosban forralni kezdünk. Amikor gyöngyözve forr, reszeljünk bele kevés fokhagymát, vagy tegyünk egy keveset a kedvenc fűszerünkből. (pl. kömén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyi francia saláta őzgerincben,
Karácsonyi francia saláta őzgerincben,

A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Körömpörkölt
Körömpörkölt

A kuktában kevés olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, majd rászórom a pirospaprikát, rádobom a megtisztított körmöket, hozzáadom a fűszereket és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gelu Dóra
Káposztagombóc
Káposztagombóc

A káposztát cikkekre vágva 10 percig főzzük,majd leszűrjük,felaprítjuk.Ha kihűlt hozzátesszük a tojást,fűszereket és a kuszkuszt.Jó egy órányit állni hagyjuk,hogy a kuszkusz beszív...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk