menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle vs. kenyér vs. morzsa fasírtnál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Áztatott zsemle, kenyér, vagy morzsa? És mennyi? Attól függ, milyen állagúra szeretnénk a fasírtot: a szilárdabb golyókba általában morzsát, míg a sütőben sült, puhább, szaftosabb stefániákba tejbe áztatott zsemlét szokás tenni. Szerintünk elég fél kilónként egy zsemle, de van, aki kettőt is tesz bele. Így puhább, ruganyosabb lesz a végeredmény, és némileg háttérbe szorul a hús. Fontos, hogy ne legyenek benne nagyobb, szárazon maradt darabok, ennek érdekében akár külön, villával is érdemes összetörni a puhára ázott zsemlét.

Elkészítés:


Mi ugyanúgy készítjük, mint a fenti, sütőben sülő fasírtot, de van, aki inkább nem tesz bele vöröshagymát, és megnöveli a fokhagyma mennyiségét, hogy az esetleg kilógó hagymadarabkák meg ne égjenek. Ha nem akarják, hogy túl olajos legyen a golyó, érdemes kis darabokat formázni, és hirtelen, forró olajban sütni, nehogy megszívják magukat a fasírtok zsiradékkal.

A lényeg: nem csak amolyan beledobált, sarabolt hagyma kell bele, hanem a finomra aprított hagymát, fokhagymát meg kell futtatni olajon, esetleg vajon, és akkor lesz igazán nagyon finom. Próbáljátok ki, érdemes azt a három percet rááldozni
Fasírt – ahogy Anyuka készíti
Hozzávalók: 30-40 dkg darált sertéshús 2 db kisebb nyers burgonya 1 egész tojás bors 2 gerezd fokhagyma összevágva őrölt pirospaprika só Elkészítés: A burgonyákat lereszelem, a levét kissé kinyomkodom. Összekeverem a hússal, a fűszerekkel, az egész tojással, majd kb. 5 cm-es lapos korongokat formálok belőlük, amiket zsemlemorzsában forgatok meg. Ezután már csak ki kell sütni […]

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Hot-dog kifli
Hot-dog kifli

Az élesztőt felfuttatom a cukorral.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom ,a felfuttatót élesztővel elkezdem kidolgozni a tésztát egy lágyabb tésztát dagasztunk belőle.Letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Panírozás másképpen
Panírozás másképpen

Hígabb nokedli tésztát készítünk belőlük. A húst lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a masszába és azonnal a forró olajba tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES RIZSGOMBÓC
ZÖLDSÉGES RIZSGOMBÓC

A rizst dupla mennyiségű enyhén sós vízben hagyományos módon puhára pároljuk majd hűlni hagyjuk.(azok a fajták jók,amik egy kicsit szétfőnek,mert csak akkor áll össze) Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás diós fagylalt
Almás diós fagylalt

A diót egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd durvára feldaraboljuk. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy lábosban fahéj, és1dl víz hozzáadásával fedő alatt megpár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk