30 dkg bab vagy lencse beáztatva, másnap enyhén sós vízben megfőzve babérlevéllel, fokhagymával.
Szósz:
1 szál póréhagyma vagy lilahagyma karikákra vágva
pár szem olajbogyó
petrezselyem
só, bors
olivaolaj
1-2 ek mustár
borsikafű (csombor)
2 ek borecet vagy citromlé
balzsamecet
egyéb zöldségek: rukkola, madársaláta, jégsaláta, szárzeller darabolva... bármi, ami éppen van otthon
főtt tojás cikkekre vágva
Összekeverem a szósszal a babot (lencsét), a zöldségeket és hűtőben legalább 2 órát érlelem.
Tálaláskor főtt tojással (cikkekre vágva) és hagyma karikákkal, petrezselyemmel díszítem. Friss kenyérrel és húsokkal kínálom.
A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük. A porcukrot egy tálba szórjuk, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, karikákra szeleteljük. A vöröshagymát vékonyra szeleteljük. Egy tálba rakjuk. Elkészítjük az öntetet, ízesítés ízlés szerint, ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVágd fel kis darabokra a csirkemellet és süsd meg száraz serpenyőben, amíg arany színű nem lesz. Ha kész, tedd félre a serpenyőt. Öntsd egy tálba a joghurttal elkevert citromlevet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű