265 gr finom liszt
5 gr friss élesztő felfuttatva
1 csipet só
1/2 citrom reszelt héja
75 gr puha vaj
60 ml langyos víz 50 gr cukor
Töltelék:
60 gr vaj, 10 dkg étcsoki, 15 gr kakaó, 3 dkg cukor felolvasztva
5 dkg pekándió durvára vágva
50 gr aszal meggy vagy vörös áfonya
1 ek cukor
Kidolgozom a tésztát és fóliával letakarva egy éjszakát a hűtőben kelesztem
Másnap legalább egy órát pihentetem a konyapulton.
Kinyújtom és ráteszem a tölteléket: lekenem az olvasztott csoki keverékkel és rászórom a meggyet és a pekándiót
Szorosan feltekerem, hosszában félbevágom és úgy tekerem össze, hogy a vágott fele mindig felfelé legyen.
24 cm hosszú püspökkenyér formába teszem amibe sütőpapírt tettem. duplájára kelesztem és
190 fokon 30 percig sütöm.
1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFánkot sütöttem, volt öröm... Recept: 3 dl langyos tej, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és a tojásokat, majd az olajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük és csomómentesre keverjük, majd a vizet is ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű