menu

Családireceptkönyv.hu

Babka - csavart kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


265 gr finom liszt
5 gr friss élesztő felfuttatva
1 csipet só
1/2 citrom reszelt héja
75 gr puha vaj
60 ml langyos víz 50 gr cukor
Töltelék:
60 gr vaj, 10 dkg étcsoki, 15 gr kakaó, 3 dkg cukor felolvasztva
5 dkg pekándió durvára vágva
50 gr aszal meggy vagy vörös áfonya
1 ek cukor

Elkészítés:


Kidolgozom a tésztát és fóliával letakarva egy éjszakát a hűtőben kelesztem
Másnap legalább egy órát pihentetem a konyapulton.
Kinyújtom és ráteszem a tölteléket: lekenem az olvasztott csoki keverékkel és rászórom a meggyet és a pekándiót
Szorosan feltekerem, hosszában félbevágom és úgy tekerem össze, hogy a vágott fele mindig felfelé legyen.
24 cm hosszú püspökkenyér formába teszem amibe sütőpapírt tettem. duplájára kelesztem és
190 fokon 30 percig sütöm.

Babka - csavart kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Citromos-túrós labdabukta bögrésen
Citromos-túrós labdabukta bögrésen

1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű lángos ki kell próbálni
Egyszerű lángos ki kell próbálni

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk
Fánk

Fánkot sütöttem, volt öröm... Recept: 3 dl langyos tej, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és a tojásokat, majd az olajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük és csomómentesre keverjük, majd a vizet is ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk