Tészta:
150 gr kovász vagy 2,5 dkg élesztő
60 dkg liszt
csipet só
1 púp ek cukor
1 ek olasztott vaj
3 dl langyos tej
3 tojás sárgája
Töltelék:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 vaniliás cukor
3 ek kakaópor vagy 1 csapott ek fahéj
1 cs vaniliás pudingpor ból főzött puding
Alaposan kidolgozom a tésztát. legalább 3 órát kelesztem ha kovászos. Élesztővel 1 óra is elég.
6 részre osztom és egyenként kinyújtom.
Megkenem a töltelékkel, szorosan feltekerem és hosszában félbevágom.
Összefonom úgy, hogy a vágott oldala mindig felfelé nézzen.
Magas falú püspökkenyér formába rakom, vagy magas falú tepsibe egymás mellé, hogy felfelé emelkedjen sütés közben.
180 fokon 30-35 percig sütöm.
A sütés felétől a kifolyt töltelékkel locsolgatom.
Nagyon finom és mutatós kalács.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kézi habverő segítségével az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Az egészet összed...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy deci langyos tejbe egy teáskanál cukrot szórunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet dagasztótálba öntjük, csipetnyi sót, cukrot keverünk hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű