60 dkg liszt
300 gr öregtészta (előző este 20 dkg liszt, 1 dl víz, 1 tk cukor, 0,5 dkg élesztő)
1 dkg élesztő
2 tk só
1 tk cukor ,
2 evőkanál burgonyapehely
csipet aszkorbinsav
3 evőkanál olivaolaj
400 ml langyos víz és tej keveréke + kicsi joghurt
Az egészet jól összedolgoztam ( robotgéppel 10 + 5 perc) Közben 20 percig pihentettem.
4 felé osztottam és úgy kelesztettem 30 percig.
Atán megformáztam sütőpapírral választottam el a csíkokat, letekartam, kelesztettem megint 40 percig,
Megvágtam, lespricceltem langyos vízzel , megszórtam lenmaggal, be a sütőbe, amit a második kelesztésnél beindítottam.
220 fokon indítottam, de rögtön levettem a hőfokot 180 fokra, így sült 30 percig.
Sütés után ismét lespricceltem hideg vízzel. Rácson hagytam kihűlni.
majd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, iígy hagytam még 15 percig pihenni. kifliket formáztam belőle,minden egyes kiflit mikor k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához Keverjük össze a száraz élesztőt, a cukrot és 1/4 csésze meleg tejet egy kistálban. Keverjük el jól, hogy az élesztő felolvadjon.Fedjük le a tálat, tegyüt félre, és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe tesszük, és hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát. Előfordulhat, hogy kicsit több folyadék szükséges (vagy kevesebb...attól függ, hogy mil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű