menu

Családireceptkönyv.hu

Bagett


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
300 gr öregtészta (előző este 20 dkg liszt, 1 dl víz, 1 tk cukor, 0,5 dkg élesztő)
1 dkg élesztő
2 tk só
1 tk cukor ,
2 evőkanál burgonyapehely
csipet aszkorbinsav
3 evőkanál olivaolaj
400 ml langyos víz és tej keveréke + kicsi joghurt

Elkészítés:


Az egészet jól összedolgoztam ( robotgéppel 10 + 5 perc) Közben 20 percig pihentettem.
4 felé osztottam és úgy kelesztettem 30 percig.
Atán megformáztam sütőpapírral választottam el a csíkokat, letekartam, kelesztettem megint 40 percig,
Megvágtam, lespricceltem langyos vízzel , megszórtam lenmaggal, be a sütőbe, amit a második kelesztésnél beindítottam.
220 fokon indítottam, de rögtön levettem a hőfokot 180 fokra, így sült 30 percig.
Sütés után ismét lespricceltem hideg vízzel. Rácson hagytam kihűlni.

Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Jénais kenyér
Jénais kenyér

A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a sót és a mar...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos kenyér
Sajtos kenyér

1. A hozzávalókat a gépbe teszem, és a dagasztás programra állítom. 2. Ha leállt, lisztezett deszkán átgyúrom,és sütőpapíros jénai tálba teszem. 3. Bevágom 3 helyen, tetejé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Török kenyér
Török kenyér

A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovász I.
Kovász I.

Végy elő egy nagy befőttesüveget, alaposan mosd el, és várd meg, míg megszárad. Rakd bele a lisztet, és kanalazd rá a vizet. Keverd össze egy kicsit, majd lazán zárd le. Tedd olyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk