menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor kifli


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg finom liszt
25 dkg kenyér liszt vagy rétes liszt
2 dl tej
1 dl langyos víz
5 dkg élesztő vagy 2 cs porélesztő
3 ek olaj
2 tk cukor

A forraló vízhez:
1 liter víz
40 gr szódabikarbóna
1 tk só


Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatom
Az összes hozzávalóból közepesen légy, rugalmas tésztát gyúrok
30 perc kelesztés
12 darabra vágom (hosszúkásra sodrom, így könnyű elosztani 12 részre)
Gömbölyítem
10 percig pihentetem
Téglalap alakúra és vékonyra nyújtom egyesével és feltekerem
1 liter vízbe 40 gramm szódabikarbónát és 1 tk sót teszek. Felforralom
A kifliket egyesével 2x10 másodpercig főzöm. Az első 10 mp után megfordítom a vízben, hogy mindkét oldala főjön egy picit
Tepsire rakom (sütőpapírra) egy szűrőlapáttal
Ferdén bevágom 3 helyen
Megszóróm durva szemű sóval + magokkal ( lenmag, szezámmag, napraforgómag...)
200 fokon 20-25 percig sütöm
Rácson hagyom kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Vajjal megkenve különösen finom!

Bajor kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jénaiban sült házi kenyér
Jénaiban sült házi kenyér

1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán kere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bazsalikomos hajdinalepény
Bazsalikomos hajdinalepény

A hajdinát megmossuk, és bő félórára meleg vízbe áztatjuk. Ezután sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ír paraszt kenyér
Ír paraszt kenyér

Az alapanyagokat összekeverjük, majd kézzel jól átgyúrjuk. Áttesszük egy lisztel megszórt gyúródeszkára és cipó alakúra formázzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk