25 dkg finom liszt
25 dkg kenyér liszt vagy rétes liszt
2 dl tej
1 dl langyos víz
5 dkg élesztő vagy 2 cs porélesztő
3 ek olaj
2 tk cukor
A forraló vízhez:
1 liter víz
40 gr szódabikarbóna
1 tk só
Az élesztőt felfuttatom
Az összes hozzávalóból közepesen légy, rugalmas tésztát gyúrok
30 perc kelesztés
12 darabra vágom (hosszúkásra sodrom, így könnyű elosztani 12 részre)
Gömbölyítem
10 percig pihentetem
Téglalap alakúra és vékonyra nyújtom egyesével és feltekerem
1 liter vízbe 40 gramm szódabikarbónát és 1 tk sót teszek. Felforralom
A kifliket egyesével 2x10 másodpercig főzöm. Az első 10 mp után megfordítom a vízben, hogy mindkét oldala főjön egy picit
Tepsire rakom (sütőpapírra) egy szűrőlapáttal
Ferdén bevágom 3 helyen
Megszóróm durva szemű sóval + magokkal ( lenmag, szezámmag, napraforgómag...)
200 fokon 20-25 percig sütöm
Rácson hagyom kihűlni.
Vajjal megkenve különösen finom!
A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie.A tölteléknek ugyanannyi dkg-nak kell lennie mint a tésztának.Tehát egy 27 dkg tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Vágd kis kockákra a sonkát, és a paradicsomot. Reszeld le a sajtot. Mosd meg, és vágd apróra a petrezselyemzöldet. 2.Keverd össze a sonkát, a paradicsomot, a sajtot, a majonéz...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Könnyű