25 dkg finom liszt
25 dkg kenyér liszt vagy rétes liszt
2 dl tej
1 dl langyos víz
5 dkg élesztő vagy 2 cs porélesztő
3 ek olaj
2 tk cukor
A forraló vízhez:
1 liter víz
40 gr szódabikarbóna
1 tk só
Az élesztőt felfuttatom
Az összes hozzávalóból közepesen légy, rugalmas tésztát gyúrok
30 perc kelesztés
12 darabra vágom (hosszúkásra sodrom, így könnyű elosztani 12 részre)
Gömbölyítem
10 percig pihentetem
Téglalap alakúra és vékonyra nyújtom egyesével és feltekerem
1 liter vízbe 40 gramm szódabikarbónát és 1 tk sót teszek. Felforralom
A kifliket egyesével 2x10 másodpercig főzöm. Az első 10 mp után megfordítom a vízben, hogy mindkét oldala főjön egy picit
Tepsire rakom (sütőpapírra) egy szűrőlapáttal
Ferdén bevágom 3 helyen
Megszóróm durva szemű sóval + magokkal ( lenmag, szezámmag, napraforgómag...)
200 fokon 20-25 percig sütöm
Rácson hagyom kihűlni.
Vajjal megkenve különösen finom!
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom, majd a liszttel, cukorral és a sóval tésztát dagasztok belőle. 20 percet hagyom kelni, addig a vajat kinyútom 2 sütőpa...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd a felét kókuszolajozott pite formába nyomkodtam, a tetejére fahéjas reszelt almát tettem. Zsírpapíron kinyújtottam a tészta másik felét és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk, egy pár csepp zsírral kikent formába öntjük (lehet szuflés, de olyan bögre is, ami bírja a mikrózást) és magas fokozaton 2,5 percig sütjük (?). Gyönyörűen...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: Könnyűelkészítést kinézni dagasztott tészták sütésénél :)
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz