menu

Családireceptkönyv.hu

Baklava - libanoni/török süti


Írta:

Elk. idő: 2 óra +
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
2 egész tojás
1 dcl olaj
2,5 dl natúr joghurt
1 ek. ecet
1 ek citromlé
1 ek vaj
12 gr (1 cs) sütőpor
1 csipet só,
35 dkg darált dió
10 dkg olvasztott vaj
Cukor szirup: 50dkg cukor ,1 citrom levével és 4 dcl víz.

Elkészítés:


2 egész tojás, 1 dl olaj, 2,5 dl natúr joghurt, 1 ek. ecet, 1 ek citromlé, 1 ek vaj, 12 gr sütőpor, 1 csipet só, 60 dkg liszt. Ebből szép selymes tésztát gyúrok. 20 percig pihentetem.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom. Kukorica keményítővel megszórva nyújtom és hajtogatom.
Újabb 10 perc pihentetés.
Nagyon vékonyra ki kell nyújtani kb. hogy szinte át lehet rajta látni. Tepsi méretétől függően nyújtom.
A lapok tetejére kb 35 dkg darált diót szórok és így rétegezem.
Rombusz formára vágom, kb 10 dkg olvasztott vajjal le bőven lekenem és 1 órát sütöm 180 fokos sütőben.

Cukor szirupot főzök 50 dkg cukorból, 1 citrom levével és 4 dl vízzel. Forrástól számítva 10 percig kell főzni és a forró Baklavára locsolni és hagyni kihűlni.

Baklava - libanoni/török süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek, Nemzetközi ételek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Dobostorta
Dobostorta

A tojás sárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral. A tojás fehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Skót krémes
Krémes - Skót krémes

1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarint és elkezdjük összemorzsolni. 2. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. 3. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós piskóta Katrin konyhájából
Túrós piskóta Katrin konyhájából

A piskóta elkészítése, megsütése A 6 db tojásból, 6 evőkanál lisztből és 6 evőkanál cukorból piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 perce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brazil krémes
Brazil krémes

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk