15 dkg finomliszt
7 dkg zabpehely lehetőleg aprószemű
1,5 tk szódabikarbóna
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
7 dkg puha vaj
15 dkg barnacukor
2 egész tojás
12 dkg görögjoghurt vagy tejföllel
3 nagyobb érett banán szétnyomkodva
5 dkg pirított, aprított mogyoró vagy dió, mandula (opcionális)
7 dkg csoki apróra vágva (opcionális)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb 10x30 cm-es sütőformát kivajazunk és kilisztezünk vagy sütőpapírral béleljük.
A lisztet, zabpelyhet szódabikarbónát, sót, fahéjat elkeverjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk.
Ezután mehet bele a tejföl és a villával összetört banánok. Alapos keverés után a lisztes keverék is hozzáadható. Végül a kissé megpirított mandulát és a csokit is hozzáadjuk.
Beleöntjük az előkészített formába, majd 180 fokon, hőlégkeveréssel, kb 50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni! Puha kis labdát kell, hogy kapjunk, ha száraz, akkor adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat kikeverjük a cukorral, a tejföllel, a vaníliával és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejet. Beleforgatjuk a mákkal, sütőporral és sóval elkevert lisztet. Vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a tojással, a cukorral és a citromhéjjal, összedolgozzuk ( lehet géppel is), hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felf...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű