Pác:
2 db citrom leve
8 db fokhagyma
fél dl olíva olaj
rozmaring
1 tk só
1/2 tk színes bors ezeket turmixolni
1-1,5 kg birka vagy bárányhús megtisztítva a faggyútól, hártyától.
A pácot összeturmixolom. Kb 1-1,5 kg húshoz elég ez a mennyiség
A húst alaposan bedörzsölöm vele.
Állhat pár órát a pácba, sőt legjobb ha egy egész napot pihen a hűtőben, de akár azonnal is mehet a sütőbe. Nagyon különleges, ínycsiklandó, omlós ízt ad neki ez a pác.
Úgy szoktam, hogy a jénai aljába teszek egy kevés vizet, beleteszem a húst és rá töltöm a pácot, ami maradt a tálban
Rá a fólia, kb 2 órát sütom 160 -170 fokon letakarva. közben fél óránként megforgatom. Két óra múlva utána kb 20 percet a fólia nélkül. Grillre kapcsolom, amíg szép pirosra sül. Legjobb, ha mellé rakom a megpucolt krumlit is és azzal együtt sül a hús. így csak a salátáról, savanyúságról kell gondosgodni, mire megsül.
Sikere van!
1. A bárányhúsról eltávolítjuk a hártyát, majd közepes kockákra vágjuk. 2. A páchoz összekeverjük a joghurtot, harissát, római köményt, egy csipet sót, egy kevés extraszűz-olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát egy kefével megtisztítjuk, az olajon a spárgával összerázva közepes lángon 10 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, elkeverjük az újhagymával, az ecettel, a mézzel és behűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, mentát finomra aprítjuk. A fokhagymagerezdeket a fokhagymanyomón átpréseljük. A fűszereket, tehát a köményt, a koriandert, a mentát, valamint a hagymát és a fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes