menu

Családireceptkönyv.hu

Birka, bárány pác és sült...


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Pác:
2 db citrom leve
8 db fokhagyma
fél dl olíva olaj
rozmaring
1 tk só
1/2 tk színes bors ezeket turmixolni

1-1,5 kg birka vagy bárányhús megtisztítva a faggyútól, hártyától.

Elkészítés:


A pácot összeturmixolom. Kb 1-1,5 kg húshoz elég ez a mennyiség
A húst alaposan bedörzsölöm vele.
Állhat pár órát a pácba, sőt legjobb ha egy egész napot pihen a hűtőben, de akár azonnal is mehet a sütőbe. Nagyon különleges, ínycsiklandó, omlós ízt ad neki ez a pác.
Úgy szoktam, hogy a jénai aljába teszek egy kevés vizet, beleteszem a húst és rá töltöm a pácot, ami maradt a tálban
Rá a fólia, kb 2 órát sütom 160 -170 fokon letakarva. közben fél óránként megforgatom. Két óra múlva utána kb 20 percet a fólia nélkül. Grillre kapcsolom, amíg szép pirosra sül. Legjobb, ha mellé rakom a megpucolt krumlit is és azzal együtt sül a hús. így csak a salátáról, savanyúságról kell gondosgodni, mire megsül.
Sikere van!

Birka, bárány pác és sült...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal

Egy lábasban tegyük fel főni az alaposan átöblített rizst háromszoros mennyiségű vízben. Alacsony hőfokon, kb. 15-20 percig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul, és felszívja az ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőkolbász
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Sütőkolbász

A húst nem egyformára daráljuk, hanem két méretre: egy finomabbra, ez lesz a töltőanyag, ami egyenletesebbe teszi a kolbász állagát, és durvábbra, ami pedig javítja a textúráját, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Báránylapocka babsalátával
Báránylapocka babsalátával

Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A báránylapockát kicsontozzuk, a csontokat 220 fokos sütőben megpirítjuk, a húst megsózzuk (ha van nagy szemű tengeri sónk, azt használjunk), féló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka

Először elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk