menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzavirág lekvár


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 db bodzavirág,
4 citrom.
6 db alma,
kb.80 dkg cukor,
30 gr van.cukor (elhagyható)
3 csomag
3:1 dzsemfix
1 l víz.

Elkészítés:


Citromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet.
Egy éjszakát pihen hűvös helyen.
Másnap nyomkodjuk ... és szűrjük le.
Pucolt almákat reszeljük a zselébe, a dszemfixet keverjük össze a cukorral és azt is adjuk a léhez.
Forraljuk fel és forrástól számítva főzzük még 5 percet, esetleg lehet botmixerrel pürésíteni, üvegekbe tölteni és 5 percre állítsuk fejre.
Ha kihűlt irány a kamra

Trükkök, tippek, praktikák:


Kellemes pikáns ízű lekvár

Bodzavirág lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek, Befőzés, Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Málnalekvár
Málnalekvár

1. Az átválogatott, hibátlan málnát nyersen áttörjük. 2. Minden kg léhez 50 dkg cukrot teszünk. 3. Erős tűzön, állandó keveréssel kb. 15 percig főzzük. A képződő habot szűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMASAJT
BIRSALMASAJT

Krotos Erika RECEPT: A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell felten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomdzsem
Paradicsomdzsem

A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé darabolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos birslekvár
Narancsos birslekvár

A birset felkockázzuk, megfőzzük, majd pürésítjük. Történhet ez botmixerrel, turmixgéppel, vagy nagylyukú húsdarálón le is darálhatjuk. A cukorral és a naranccsal összekeverjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk