~1 kis pohár tejföl vagy kefír
1/2pohár étolaj
2 pohár kr. cukor
3 pohár liszt
1 cs. sütőpor
4 tojás
1 citrom reszelt héja
magozott meggy, jó sok
A tojásokat és a cukrot robotgéppel kétszeres mennyiségűre habosítjuk,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Egy zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű tepsi)öntjük, tetejét megszórjuk jó sok magozott meggyel. Ugyanez ribizlivel is nagyon fincsi, rendszeresen szoktam sütni.
~kb 45 perc sütés 180 fokon.
Kíhűlés után vaníliás porcukrot szórok a tetejére.
A meggyet érdemes egy kis liszttel összerázni egy nylonzacskóban. Kevésbé süllyed le a süti aljára
A vajat/margarint robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat is. Addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a lapokat gyúrjuk össze. Külön a sárga és külön a kakaós lapot annyi tejföllel, hogy jól formázhatók legyenek. 2 kakaós 1 sárga tésztánk lesz. A túrós töltelékhez a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat kikeverjük a cukorral, a tejföllel, a vaníliával és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejet. Beleforgatjuk a mákkal, sütőporral és sóval elkevert lisztet. Vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, és félretesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Középen egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű