~1 kis pohár tejföl vagy kefír
1/2pohár étolaj
2 pohár kr. cukor
3 pohár liszt
1 cs. sütőpor
4 tojás
1 citrom reszelt héja
magozott meggy, jó sok
A tojásokat és a cukrot robotgéppel kétszeres mennyiségűre habosítjuk,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Egy zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű tepsi)öntjük, tetejét megszórjuk jó sok magozott meggyel. Ugyanez ribizlivel is nagyon fincsi, rendszeresen szoktam sütni.
~kb 45 perc sütés 180 fokon.
Kíhűlés után vaníliás porcukrot szórok a tetejére.
A meggyet érdemes egy kis liszttel összerázni egy nylonzacskóban. Kevésbé süllyed le a süti aljára
Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű2 bögre finomliszt (3 dl-es bögre, nálam a fele mix C - dr. Schar, fele hajdina liszt) 1 csomag sütőpor 120 g mák (egész) 1 bögre cukor 3 dl napraforgó olaj 3 dl tej 3 db toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés 2 dl tejet pudingporral simára keverünk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet és sűrű krémben főzzük. Ha kihűlt a krém, habosra keverjük m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesPalacsinta: A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, olajjal, vaníliával, liszttel, végül a tejjel hígítjuk. Pihentetjük legalább 1 órát. A palacsintákat olajjal kikent p...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű