6 tojásfehérje
6 tojássárgája
85 g cukor
80 ml olaj
90 g süteményliszt / piskótaliszt
70 ml tej
csipetnyi só
A tojásfehérjét habosra verem, majd hozzáadom k a cukrot. Nagyon kemény habot kell kapni!
Melegítem az olajat a tűzhelyen kb egy percig. Hozzáadom a lisztet és a sót, jól elkeverem.
Hozzáadom a tojássárgákat és a tejet és simára keverem.
Apránként hozzáadom a keményre felvert cukros habot.
Finoman összefogatom.
A tésztát beleüntöm egy sütőpapírral bélelt sütőformába, párszor a munkapulthoz ütöm a sütis dobozt, hogy kiengedje a légbuborékokat.
A süteményformát egy nagyobb sütőedénybe állítom, majd beleöntök forró vizet, hogy vízfürdőben legyen a süteményes forma.
Előmelegített sütőben sütöm 150 C fokon, kb. egy órán át vagy amíg teljesen meg nem sül. Tűpróba!
Ha már megsült, p ismét árszor hozzáütögetem a munkapulthoz a sütőforma alját, ezzel megakadályozhatjuk, hogy a piskóta összeessen. Hagyom teljesen kihűlni, cskutána szeletelem.
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összegyúrjuk, 2 felé vesszük és akkora lappá nyújtjuk, mint a piskóta. Külön- külön megsütjük. Krém: 3 dl tejben 4 ek.réteslisztet sűrűre főzünk, 25 dkg vajat 20 dkg porc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Fontos, hogy reszelten legyen 40 dkg! A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a reszelt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sót, a sütőport és a darált diót szárazon összekeverem. A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanília aromával, majd egyenként alaposan belekeverem a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű